Röplabda: kinevezték az U22-es férfi- és U21-es női válogatott edzőit

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.29. 16:24
Címkék
A Magyar Röplabda Szövetség a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjét, Toronyai Miklóst bízta meg, hogy szövetségi edzőként vezesse az U22-es férfiválogatottat, míg az U21-es női válogatott élére az MTK Budapest trénerét, Leiszt Mátét nevezte ki.

Szerdán ülésezett a Magyar Röplabda Szövetség vezetése, és– alegfontosabb döntések között– az elnökség új szövetségi edzőket választott a legidősebb utánpótlás-válogatottak kispadjára.Szerdán ülésezett a Magyar Röplabda Szövetség vezetése, és– alegfontosabb döntések között– az elnökség új szövetségi edzőket választott a legidősebb utánpótlás-válogatottak kispadjára.

Toronyai Miklós lett az U22-es férfiválogatott szakvezetője Forrás: vrck.hu
Toronyai Miklós lett az U22-es férfiválogatott szakvezetője Forrás: vrck.hu

Toronyai Miklós lett az U22-es férfiválogatott szakvezetője  •  Forrás: vrck.hu

Az U22-es férfiválogatottata VRC Kazincbarcika vezetőedzőjeként dolgozó Toronyai Miklósvezeti majd.

Toronyai 2021-ben vette át a Vegyész irányítását, az évad végén már Koch Róbert szövetségi kapitány is számított rá a felnőttválogatottnál másodedzőként. Toronyai továbbra is tagja marad Koch stábjának, de emellett az U22-es válogatott irányításával is megbízta a szövetség elnöksége. A korosztályos együttes szakmai stábja még nem teljes, ugyanakkor Dávid Zoltán másodedző helye biztos– számolt be honlapján a kazincbarcikai klub.

Eközben az U21-es, valamint az egyetemi világjátékokra készülő női válogatott szövetségi edzői posztjairól is döntöttek. Az MTK Budapest vezetőedzője,Leiszt Mátéirányítja a jövőbenaz említett nemzeti csapatokat, aki korábban már bravúros negyedik helyet ért el az Universiade-válogatottal.

A többi korosztályban nincs változás, a jelenlegi szakemberek folytatják a munkát.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik