Kosárlabda: kikapott az U16-os fiúválogatott a Szent István-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.29. 20:48
Címkék
A Faragó Péter vezette U16-os fiú kosárlabda-válogatott 90-64-re vereséget szenvedett a csoportkör utolsó meccsén az olasz Orange1 Basket Bassano ellen a Székesfehérváron zajló Szent István-kupán, ezzel a magyar csapat a harmadik helyért játszhat a zárónapon.

A horvát BC Zadar és a bolgár BC Buba Basketball legyőzése után az U16-os fiú kosárlabda-válogatottnak a csoportgyőzelem, vagyis a döntőbe jutás volt a téta harmadik napon – a szintén két sikerrel álló– olasz Orange1 Basket Bassano együttese ellen a székesfehérvári Szent István-kupán.

Kikapott a harmadik meccsen az U16-os fiúválogatott a Szent István-kupán Forrás: hunbasket.hu
Kikapott a harmadik meccsen az U16-os fiúválogatott a Szent István-kupán Forrás: hunbasket.hu

Kikapott a harmadik meccsen az U16-os fiúválogatott a Szent István-kupán  •  Forrás: hunbasket.hu

Az olaszok alaposan bekezdtek, rögtön 10-0-ra elhúztak az elején, ám a gyenge rajt ellenére a mieink gyorsan magukra találtak, és az első negyed végén csupán 20-18-ra vezetett az ellenfél. A második etapot is a Bassano nyitotta jobban (25-18), de a 16. percreFaragó Péter válogatottja feljött három pontra (28-25). Azonban ezt 13-0-s olasz széria követte, 47-31-es állásnál jöhetett a nagyszünet.

Gyürk Zsigmonndal és Mészáros Ágostonnal az élen a nemzeti csapatpróbálta volna lefaragni a hátrányát, de a félidő utáni percekben állandósulni látszott a különbség, mi több a harmadik negyed második felében már húsz pont felett járt a különbség; 70-48-nál következhetett a végjáték, viszont a lényegi kérdések addigra már eldőltek.

A zárószakasz kezdetén Lukácsi Gábor triplájával visszajött húszon belülre a magyar együttes (72-55)– ekkor úgy tűnt, sikerülhet akár még jobban kozmetikázni az eredményt, ám a legvégén ismét rákapcsoltak az olaszok, végül 90-64-re győztek.

Ezzel a csoportmásodikként zárt az U16-os válogatott, és a harmadik helyért játszhat vasárnap.

Magyarország U16–Orange1 Basket Bassano 64-90 (18-20, 13-27, 17-23, 16-20)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik