Vívás: magyar helytállás a kadét tőrözők franciaországi körversenyén

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.12. 20:12
Címkék
A hazai válogatóvá minősülő cabries-i kadét fiú tőr európai körversenyen értékes magyar helyezések születtek: Bálint Álmos a hatodik, Horváth Keán a hetedik helyen végzett Franciaországban.

Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos Forrás: hunfencing.hu
Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos Forrás: hunfencing.hu

Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos • Forrás: hunfencing.hu

Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos Forrás: hunfencing.hu
Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos Forrás: hunfencing.hu

Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos  •  Forrás: hunfencing.hu

Az elmaradó mödlingi kadét férfi tőr európai körverseny helyére a cabries-i hasonló esemény került, melyen nagyon erős és népes mezőny jött össze. A budapesti „mamutversenyhez” képest hiányoztak többek között az oroszok és az amerikaiak, teljes csapattal indultak viszont az olaszok és a franciák– írja a Magyar Vívó Szövetség honlapja.

A magyar indulók közüla ludovikás Bálint Álmos és a ferencvárosi Horváth Keán szerepelt a legjobban. Mindketten negyeddöntőbe jutottak, és ezzel nagy lépést tettek a jövő évi korosztályos világversenyeken történő szereplés felé. Végül Álmos a hatodik, Keán a hetedik helyen végzett. Mellettükközelített Újvidék és Dubaj felé Bagdány Albert is, aki ezúttal a nyolcaddöntőig jutott. Ugyancsak értékes adat, hogy hat magyar fiatal jutott az erős mezőnyben a legjobbhatvannégy versenyző közé.

Eredmények:
Kadétfiú tőr egyéni verseny, Cabries, 206 induló
A legjobb 32 közé jutásért:Horváth–Juras (litván) 15:7, Bálint–Pasin (olasz) 15:7, Bagdány–Repele (olasz) 15:8, Benyus–Antonini (olasz) 15:13, Budaházy–Penman (brit) 15:14, Bagosi–Ulferts-Kilpatrick (brit) 6:15.
A legjobb 16 közé jutásért:Bálint–Latrubesse (francia) 15:7, Horváth–Durand (francia) 15:7, Bagdány–Eliaz (izraeli) 15:4, Benyus–Helmy-Cocoynacq (francia) 5:15, Budaházy–Ulferts-Kilpatrick (brit) 13:15.
Nyolcaddöntő:Horváth–Spampinato (olasz) 15:14, Bálint–A. Spichiger (francia) 15:13, Bagdány–De Belval (francia) 11:15.
Negyeddöntő:Horváth–Cook (brit) 5:15, Bálint–Helmy-Cocoynacq (francia) 10:15.
Végeredmény:1. Matteo Iacomini (olasz), 2. Adrian Helmy-Cocoynacq (francia), 3. Jaimie Cook (brit) és Jean Baptiste de Belval (francia), …6. Bálint Álmos (edző: Mazza Lorenzo, válogatott edző: Szabó István), 7. Horváth Keán (edző: Kun Csaba, válogatott edző: Szabó István), …9. Bagdány Albert, …21. Budaházy Ambrus, …30. Benyus András, …47. Bagosi Bendegúz.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik