Labdarúgás: remekül fejezte be az NB I őszi szezonját Marius Corbu

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.26. 18:20
Címkék
Remek formában fejezte be a labdarúgó NB I őszi szezonját a Puskás Akadémia 19 éves román támadója, Marius Corbu, aki az utolsó négy élvonalbeli mérkőzésén háromszor is betalált.

A labdarúgó NB I őszi szezonja a Ferencváros és a meglepetéscsapat Kisvárda versenyfutásáról szólt, ha azonban rátekintünk a tabellára, láthatjuk, hogy a két klubnak hátrafelé is érdemes figyelni, a harmadik helyen ugyanis tapad rájuk a Puskás Akadémia együttese. A felcsútiak a mezőnyhöz képest eggyel kevesebb meccset játszva mehetnek téli pihenőre 31 szerzett ponttal, ha pedig az elmaradt FTC elleni mérkőzésen sikerül megszerezniük mindhárom pontot január végén, akkor a tavaszi versenyfutásnak az első helyhez képest mindössze egy egység lemaradással vághatnak neki.

Corbu (elől középen) gyönyörű gólt ünnepelhetett a Kisvárda ellen Forrás: PAFC
Corbu (elől középen) gyönyörű gólt ünnepelhetett a Kisvárda ellen Forrás: PAFC

Corbu (középen, elől) gyönyörű gólt ünnepelhetett a Kisvárda ellen  •  Forrás: PAFC

Kimondott gólfelelőst nem figyelhettünk a Puskás színeiben az elmúlt hónapokban, amit jól mutat, hogy féltávnál egy játékos sem szerzett négy találatnál többet. Ezt a számot viszont hárman is elérték, köztük a román utánpótlás-válogatott Marius Corbu. A 19 éves támadó 2020 januárjában érkezett Csíkszeredáról a felcsúti klubhoz, amelyben az előző évad során a felnőttélvonalban is debütálhatott. Az igazi áttörés azonban az idei év második felében jött el számára.

Hornyák Zsolt vezetőedző az ősz első felében kezdőként számított rá, majd a rangsorban picit hátrébb szorult, és legtöbbször csereként szállt be, a formája viszont ezt nem érezte meg, sőt: a legutóbbi négy találkozón háromszor is eredményes volt. A Paksi FC ellen (4–1) nem ért pontot a találata, a Gyirmót ellen azonban már nem csak a saját, hanem a csapata sikerének is örülhetett (3–0). A szezonzárón is fontos találatot jegyzett: a Kisvárda elleni rangadón ő szerzett vezetést az első percekben a végül 1–1-re végződő összecsapáson. Utóbbi gólját ráadásul a 17. forduló legszebbjének választották, így ki lehet jelenteni: a fiatal jó formában fejezte be az őszi szezont, január végén pedig az is eldől, sikerül-e hasonlóan kezdenie a tavaszit.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik