Labdarúgás: fiatalok a második vonalban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 12:32
Címkék
A labdarúgó NB II-ben sem tétlenkedtek az őszi szezon folyamán a fiatalok, akik közül többen a feljutásra esélyes gárdákban is jól teljesítettek.

Nemcsak az élvonal, a másodosztály csapatai is pihenőre vonultak decemberben. Izgalomban nem volt hiány az őszi szezon folyamán, a két feljutást érő helyért továbbra is nyílt a verseny: az első pozíciót elfoglaló DVTK-t és a negyedik Szombathelyi Haladást mindössze öt pont választja el egymástól, a tavalyi NB II-es évad alakulása alapján pedig bármi előfordulhat a folytatásban, hiszen a 2020-21-es kiírás hajrájában a féltávnál még ötödik, a feljutók zónájától öt egységre lévő Gyirmót is kiharcolta a DVSC mellett az osztályugrást.

A siófoki Cipf Dominik (sárgában) a legeredményesebb NB II-es fiatal volt az ősszel Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap
A siófoki Cipf Dominik (sárgában) a legeredményesebb NB II-es fiatal volt az ősszel Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap

A siófoki Cipf Dominik (sárgában) a legeredményesebb NB II-es fiatal volt az ősszel  •  Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap

Az NB II-es fiatalok nem tétlenkedtek az ősszel; aszezon legtöbbször betaláló utánpótláskorú futballistája a Siófok együttesét erősítő Cipf Dominik volt, aki hétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját az elmúlt hónapok során. A 20 éves támadó idén tavasszal már a Balaton-partiakat erősítette kölcsönjátékosként, nyáron viszont végleg leigazolták a Budapest Honvédtól. Ha Cipf hasonló sebességgel termel a folytatásban is, túlszárnyalhatja a debreceni Bárány Donát 15 gólos eredményét, aki teljesítményével az előző kiírás legeredményesebb utánpótláskorú játékosa lett.

A feljutásra a siófokiaknak kevés esélyük van – 30 pontjukkal a nyolcadik helyen fordulnak a tavaszi szezonra –, ellentétben az éllovas DVTK-val, amelyben a fiatalok közül a 21 éves Bokros Szilárd és a 19 esztendős Zsemlye Balázs kapta a legtöbb szerepet, akiket egyaránt tizennégyszer jelöltek a kezdőcsapatba az őszi szezon során. A miskolciak után egy ponttal második a Vasas; a fővárosiak színeiben az utánpótláskorú játékosok közül Iyinbor Patrickot láthattuk a legtöbbet a pályán. A 19 éves belső védő tizenhárom alkalommal volt a kezdőtizenegy tagja, a Dorogi FC ellen ráadásul gólt is ünnepelhetett. Az angyalföldieket a Kecskemét együttese követi, amelyből Szalai Gábort (21) érdemes megemlíteni, aki tizenhárom NB II-es mérkőzésen szerepelt a szezon folyamán, azonban ez is elég volt neki, hogy a házi góllövőlista második helyén végezzen öt találattal. A sokáig dobogón álló – és arról az őszi utolsó forduló során lecsúszó – Szombathelyi Haladás a „legfiatalosabb” klub az első négy helyezettet tekintve. Az U21-es válogatottban is alapember Mocsi Attila a szombathelyiek kezdőjéből is kirobbanthatatlan, az őszi összecsapásokon egytől egyig szerepet kapott –egy kivétellel kezdőként. Hozzá hasonlóan sokat játszik az öt gólos Tóth Milán (19) és Kállai Kevin (19), de sokat figyelhettük Szekér Ádámot (20), Horváth Rajmundot (18) és Doktorics Áront (20) is.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik