Kosárlabda: rangos nemzetközi tornát rendeznek a Rátgéber Akadémián

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.27. 20:47
Címkék
Már csak egy nap van hátra, és elkezdődik a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián az I. Füzesi József-emléktorna. Az U18-as fiúviadal nemzetközi mezőnye igencsak veretes, nagy csatákra, színvonalas mérkőzésekre van kilátás.

A pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia korábbi kiváló mentoredzőjéről, Füzesi Józsefről elnevezett emléktornára nagyon erős mezőnyt sikerült összehozni a szervezőknek– írja beharangozójában a ratgeberakademia.hu.Füzesi Józsefről elnevezett emléktornára nagyon erős mezőnyt sikerült összehozni a szervezőknek– írja beharangozójában a ratgeberakademia.hu.

Aházigazdák junior fiúcsapata mellett olyan kiváló együttesek gyűltek össze, mint például a szerb Partizan és Mega Mozzart, a bosnyák OKK Spars Sarajevo, az orosz Lokomotiv Kuban, vagy éppen a magyar U18-as válogatott

„A játékosainknak nagyon hasznos lesz ez a torna, mert megmérettethetik magukat a nemzetközi porondon, felmérhetik, hol állnak a képességeiket, az erőnlétüket illetően. Ráadásul mindezt nagyon erős ellenfelekkel szemben tehetik meg– fogalmazott a pécsiek szakmai igazgatóhelyettese,Nenad Trunic. Örülünk neki, hogy a meghívott csapatok egytől egyig rögtön elfogadták meghívásunkat, ez egy remek visszajelzés számunkra, mutatja, hogy jó úton járunk. Érződik, hogy Európában egyre inkább ismerik a nevünket."

Erős csapat várnak a Rátgéber Akadémia U18-as fiúcsapatára Forrás: ratgeberakademia.hu
Erős csapat várnak a Rátgéber Akadémia U18-as fiúcsapatára Forrás: ratgeberakademia.hu

Erős csapatok várnak a Rátgéber Akadémia U18-as fiúcsapatára  •  Forrás: ratgeberakademia.hu

A mecseki juniorokvezetőedzője,Vladan Glavinicóriási lehetőségnek tartja, hogy a tornán ilyen erős ellenfelekkel csaphatnak össze.

„Más kosárlabdakultúrákkal, játékstílusokkal, játékosokkal találkozunk majd, ami lehetőséget ad arra, hogy tovább tökéletesítsük a saját játékunkat, még teljesebbé tehessük a kosárlabdáról kialakított filozófiánkat. Nagyon bízom benne, hogy a tornán jó játékkal és harcos mentalitással rukkolunk ki, nem mellesleg megfelelőképpen képviseljük a Rátgéber Akadémiát. Most megmutathatjuk, milyen potenciállal rendelkezik ez a műhely, milyen itt a lehetőségek, a körülmények, milyen a felszereltsége, a szervezettsége, és persze nem utolsósorban milyenek a játékosai!"

Az biztos, hogy a környező országokban, így például Szerbiában van már respektje aRátgéber Akadémiának – ha nem így lenne, a Partizan nem játszana a csapataival rendszeresen edzőmeccseket, és juniorgárdája nem fogadta volna el meghívást.

„Nekünk már volt szerencsénk vendégül látni a Rátgéber Akadémia csapatát és szakmai stábját Belgrádban, ez a találkozás nagyon sikeres és tanulságos volt. Örülünk neki, hogy az együttműködésünk folytatódik. Az előttünk álló tornarendkívülerősnek ígérkezik, hiszen a résztvevő csapatok mindannyian magas színvonalat képviselnek" – fogalmazottDjordje Jovicic,a Partizan junior fiúcsapatának vezetőedzője.

Szerb, orosz és bosnyák csapatok érkeznek Pécsre a két ünnep között Forrás: ratgeberakademia.hu
Szerb, orosz és bosnyák csapatok érkeznek Pécsre a két ünnep között Forrás: ratgeberakademia.hu

Szerb, orosz és bosnyák csapatok érkeznek Pécsre a két ünnep között  •  Forrás: ratgeberakademia.hu

A meghívást nemcsak a külföldi klubok fogadták el örömmel, hanem a magyar U18-as válogatott is. AVáradi Kornéláltal irányítottalakulatrakomoly feladatok várnak a következő időszakban, így természetesen nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget, amelyenjó erőkből álló ellenfelekkel találkozhat.

„Először is köszönjük a meghívást a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának, nagyon rangos tornához csatlakozhatunkmondta Váradi a pécsieknek, aki októberben vette át az U18-as válogatott irányítását. –Minél hamarabb szerettünk volna színvonalas, jó mérkőzéseket játszani erős ellenfelekkel szemben, amelyeken pontosan fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk, hogy miben kell fejlődnünk. Ebből a szempontból abszolút kapóra jött a pécsi torna. Tizennyolcas kerettel érkezünk, viszonylag bő lesz a rotációnk, így mindenki megtapasztalhatja, milyen szintet képvisel a nemzetközi mezőny.”

A magyar válogatottnak december 20–23. közötttartott összetartást a pécsiek otthonában, majd a karácsonyi ünnepeket követően visszatért a csapat az emléktornára.

„Tovább szeretnénk építeni azt a rendszert, amit novemberben elkezdtünk. Szép feladatok várnak ránk, a 2023-as debreceni világbajnokságra versenyképes válogatottat szeretnénk kialakítani”– tette hozzá a szakvezető.

Az I. Füzesi József Emléktorna résztvevői.
A-csoport:Mega Mozzart (szerb), NKA Pécs, OKK Spars Sarajevo (bosnyák).
B-csoport:KK Partizan (szerb), Lokomotiv Kuban (orosz), U18-as magyar válogatott.

A program:
December 28., kedd:Lokomotiv Kuban–KK Partizan (16.00), Mega Mozzart–OKK Spars Sarajevo (18.30).
December 29., szerda:U18-as magyar válogatott–Lokomotiv Kuban (10.00), NKA Pécs–Mega Mozzart (12.30), KK Partizan–U18-as magyar válogatott (17.00), OKK Spars Sarajevo–NKA Pécs (19.30).
December 30., csütörtök:5. helyért (11.00), 3. helyért (14.30), 1. helyért (17.00).

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik