Atlétika: Szekszárd köszöni a Kenyába készülő Szemerei Levente hűségét

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.25. 19:29
Címkék
A múlt hét végén felnőtt mezei futó magyar bajnokságot nyert 21 éves Szemerei Leventének a szekszárdi polgármester is megköszönte a munkáját.

A múlt hét végén a Szekszárdi Sportközpont 21 éves középtávfutója, Szemerei Levente nyerte a Kecskeméten rendezett 113. mezei futó magyar bajnokságot. A Szőke Gergő edzette fiatalnak a sikere után Ács Rezső, Szekszárd polgármestere csütörtökön gratulált a hivatalában.Szemerei Levente nyerte a Kecskeméten rendezett 113. mezei futó magyar bajnokságot. A Szőke Gergő edzette fiatalnak a sikere után Ács Rezső, Szekszárd polgármestere csütörtökön gratulált a hivatalában.

Szemerei Levente (balra) Kenyába utazik edzőtáborba Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség
Szemerei Levente (balra) Kenyába utazik edzőtáborba Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Szemerei Levente (balra) Kenyába utazik edzőtáborba  •  Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

„Ha valaki sokat dolgozik az álmáért és van tehetsége, akkor Szekszárdról is el lehet azt érni. Erre élő példa Levente sikere – idézi Ács Rezsőt a teol.hu. – Szeretném megköszönni és büszke vagyok rá, hogy itthon maradt és szekszárdi színekben versenyez. Az eredményei alapján biztosan voltak lehetőségei máshová menni, mégis úgy döntött, hogy ezt a várost erősíti és gazdagítja tovább sikereivel.”

Szemerei a teol.hu-nak elmondta, a következő öt hetet a közép- és hosszútávfutás bölcsőjében, Kenyában, tengerszint felett 2200 méterrel tölti majd. Szőke Gergő hozzáfűzte, számára is tanulópénz lesz ez az öt hét, hiszen ilyen szintű futókat nem ismernek, nem látták még, hogyan dolgoznak. Tanítványa saját edzéstervvel utazik ki, de igyekszik majd bekapcsolódni az ottani munkába. Hozzátette, Leventével közösen, szekszárdi színekben tervezik a jövőt, a hosszútávú cél pedig 2023-as budapesti világbajnokságon való részvétel.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik