Kosár, leány U18-as Eb: magabiztos győzelemmel rajtolt Sopronban a csapatunk

Vágólapra másolva!
2017.08.05. 21:23
Címkék
A magyar U18-as leányválogatott már az első félidőben eldöntötte a törökök elleni mérkőzés sorsát a Sopronban zajló, A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság első napján. A másodikon a szintén győzelemmel rajtolt lettek következnek.

L. G. Elkezdődött Sopronban a leány U18-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen elsőként a svédeket 85-52-re kiütő spanyolok hagyták el győztesen a pályát. Ezzel a mérkőzéssel egy időben dobták fel a labdát a cseh–szlovén-mérkőzésen is, de jóval tovább tartott, mire a csehek 73-57-re nyertek.L. G. Elkezdődött Sopronban a leány U18-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen elsőként a svédeket 85-52-re kiütő spanyolok hagyták el győztesen a pályát. Ezzel a mérkőzéssel egy időben dobták fel a labdát a cseh–szlovén-mérkőzésen is, de jóval tovább tartott, mire a csehek 73-57-re nyertek.

A magyar válogatott első fellépésére a korai esti programig kellett várni, a mieink a nyitónapon a törökökkel találkoztak.

Lelik Réka U18
Lelik Réka U18

Lelik Rékáék jól kezdtek  •  Forrás: FIBA

Az U19-es világbajnokságot is megjárt – és ott kilencedikként zárt – csapatunk kemény védekezéssel kezdett, támadásban pedig rendre megtalálta a rést az ellenfél palánkja alatt. Már az első szakaszban tízpontos előnyt harcolt ki Balogh Judit együttese, amelyből nyolc megmaradt a negyed végére is. A török edzőnek olyannyira nem tetszett csapata játéka, hogy a dudaszó után elé pattanó labdát jobb belsővel nekibombázta a lelátó korlátjának.

A második negyedben is a magyar csapat akarata érvényesült, a Lelik Réka, Gereben Lívia, Juhász Dorka hármas által vezérelt gépezet szép fokozatosan növelte az előnyét. A nagyszünetben már tizenkilenc pontos előnyt mutatott az eredményjelző, és a két csapat játékát elnézve nem volt fordulat a mérkőzésben.

Válogatottunk a térfélcsere után magabiztosan őrizte előnyét, Balogh Judit pedig elosztotta a játékperceket a csapat valamennyi tagja között. Huszonhárom percnél többet a kulcsjátékosok sem töltöttek a pályán, és mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra.

Az utolsó szakaszban a törökök nagy elánnal kezdtek kozmetikázni az eredményen, de a feltámadás csak a statisztika javítására volt alkalmas, másra nem maradt esélyük. A nyolc ponttal megnyert záró negyednek köszönhetően feljöttek tizenkét pontra, így aki csak a 67-55-ös végeredményt látja, azt is hihetné, hogy szoros volt a mérkőzés.

Nos, nem volt az.

A csoport másik meccsen a lettek 71-62-re győztek a görögök ellen, válogatottunk vasárnap 18 órától a lettekkel találkozik. Az erőviszonyok alapján azon a mérkőzésen a csoportelsőség is eldőlhet.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON
B csoport, 1. forduló
Magyarország–Törökország 67-55 (20-12, 19-10, 15-12, 13-21)
Magyarország: Lelik 11/9, Pusztai 5/3, Gereben 17, Mérész 5, Juhász 10/3. Cs.: Boros 2, Kányási 6, Karagits 1, Dúl, Czukor 4, Kovács 4, Varga K. Szövetségi edző: Balogh Judit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik