Sportos város Göd

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2004.09.20. 20:12
Címkék
Budapesttől alig néhány kilométerre a Börzsöny felé, a Dunakanyar kapujában elterülő városka főútja fölötti felirat a település kajakozó olimpiai bajnok lakóját, Kammerer Zolit köszönti. A természet adta lehetőségek, a Duna-part, a gödi kiserdő, az Ipolyig húzódó kerékpárút, a Cserhát közelsége, az alagi repülőtér a sportkedvelő helyi lakosoknak akár minden napjaikra biztosíthatják a sport, a rekreáció nagyszerű lehetőségét. Egyik hét végén szervezett kerékpártúra a Börzsönybe, családi vízitúra a Szentendrei-sziget körül, a másikon kajak-kenu verseny, a következőn labdarúgó-kupa, aztán pedig terepfutás. A lelkes szervezőkön, támogatókon minden esetre nem múlik. A idei Fétis Crossfutás alkalmából - a Piarista iskola szervezésében - szeptember 18-án csaknem ezren választották a "családi sportnap" valamely programját.
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Volt, aki élete első futóversenyén indult
Ragyogó szeptemberi időjárás, telített erdei parkoló, zenés közös bemelegítés a kiserdővel övezett focipálya színpadánál, felfújható óriáscsúszda, rögtönzött kézműves-kiállítás, íjász-, aerobic- és akroba-bemutatók, koncert, vattacukor, sok szendvics és üdítő - na meg sör a "nagyobbaknak". Óvodások, iskolások, nagymamák-nagypapák a kis büszkeségeikkel - akik talán most léptek először futópályára -, egyszóval kicsik-nagyok, akik egy kis mozgásra vágytak - hát megtalálták a maguknak való szórakozás sportos módját.
A legkisebbek kipróbálhatták bátorságukat az óriáscsúszdán, a picit nagyobbak a viaskodó játékok közül a szumóbirkózással és a kakasviadallal barátkozhattak - szó szerint testközelből. A művészetek iránt érdeklődők megismerkedhettek az üvegfestés, a márványozás, vagy éppen a marcipánszobrászat mesterségével, pihenésképp pedig ki-ki megcsodálhatta a Piarista Iskola kovácsoltvas, asztalos és kőfaragó bemutatóját - bizonyságul, a sport és a művészet jól megfér egymás mellett.
A "Belépés családostul" sportversenyre harminchat család jelentkezett, közülük a legnépesebbek Süléék voltak - tizennégyen -, a helyezések alapján pedig Cakóék végeztek az élen.

Kicsik-nagyok együtt a futópályán
Kicsik-nagyok együtt a futópályán
Kicsik-nagyok együtt a futópályán
De maradjunk egy picit a futásnál - elvégre ez volt a nap fő produkciója. A Fétis Crossfutás teljesítésére három távon összesen tíz kategóriában 593-an neveztek. Az ovisok az atlétikapályán, kétszáz méteren mérték össze "gyorsaságukat" -, no azért volt aki még a nagyi segítségével teljesítette e felnőttek részére olimpiai számként is nyilvántartott sprintszámot. Az elsőséget Horváth Hanga és Tóth Máté szerezte meg. A két kilométeres terepfutást a tíz éven aluliak közül Farkas Lilla és Pápai Márton nyerte meg. Öt kilométeren négy kategóriában hirdettek győztest, a tizennégy év alattiak versenyében Váczai Enikő és Tuza József, míg az "idősebbek" versenyében Kovács Zsófia és Szabó Kornél végzett az élen. A nap leghosszabb távját, a tizennégy kilométert Schweigelt Árpádné és Tar Bertalan teljesítette a leggyorsabban.
A sportnap alkalmából idén először rendeztek kispályás labdarúgó kupát - "kicsit még nagyobbaknak", itt már a sör is szerepelt a díjazásban. A program népszerűségét erősíti, hogy tizenkilenc csapat adta le nevezését Gyöngyöstől Szigetszentmiklósig, végül a gyöngyösi Kelvin csapata győzött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik