Két magyar dzsúdóarany

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.07.19. 21:59
Címkék
Két magyar aranyérmet hozott a 19. Atom-kupa, a nemzetközi junior cselgáncsversenyen 16 ország 200 sportolója lépett tatamira.
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a cselgáncs olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a cselgáncs olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
A remek mezőnyben az 57 kilogrammos Baczkó Bernadett és a házigazda Atomerőmű SE nehézsúlyú reménysége, Bor Barna fogadhatta a dobogó tetejéről a díjátadó, az olimpiai- és világbajnok Kovács Antal gratulációit.
Az őszi Európa-bajnokságra, és a budapesti világbajnokságra készülő juniorok első kvalifikációs viadalán Baczkó Bernadett három győzelemmel jutott el a fináléig, ahol a török Billor várt rá. Az UTE ifjúsági Európa-bajnoka – korábbi mérkőzéseihez hasonlóan – űzte-hajtotta ellenfelét, s egy jukóval egészen az összecsapás hajrájáig vezetett is. Ekkor azonban elég volt egy rövidke kihagyás, és a török lány egyenlített. Billor gondolatban talán már az aranypontig tartó hosszabbításra koncentrált, amikor Baczkó – hét másodperccel a vége előtt – egy villámgyors lábfelszedéssel ipponra dobta ellenfelét, akinél bizony "eltört a mécses"…
A nehézsúlyú Bor Barna aranyesélyesként lépett szőnyegre. A junior Eb-ezüstérmes "előételként" az orosz Artamohovot fogyasztotta el, majd a horvát Mijics legyőzésével a döntőbe jutott. Bor egy évvel ezelőtt is döntős volt, ám akkor alulmaradt egy német fiúval szemben, s most fogadkozott, még egyszer nem hibázik. A fináléban az idei felnőtt kontinensviadalon ötödik Iliev várt rá, ám a paksi publikum támogatását élvező atomos sportoló nem ijedt meg, és másfél perc elteltével megkontrázta a bolgár egyik akcióját, s az érte kapott jukóval megnyerte a mérkőzést.
A torna második napján három döntőben is érdekeltek voltunk. A hölgyek 70 kilogrammos súlycsoportjában Mészáros Anett magabiztosan menetelt a fináléig, ott azonban az értékelhető akció nélkül záródó négy percet követő hosszabbításban német riválisa koncentrált jobban, és a ráadás harmadik percének elején felborította a magyar lányt. Egy súllyal feljebb, a 78 kilogrammosok között Cserháti Eszter nem bírt spanyol ellenfelével, aki karfeszítéssel tett pontot az ütközet végére. A férfiak legalacsonyabb súlycsoportjában Burján László verekedte magát a fináléba, ahol cseh riválisa megkontrázta az egyik akcióját, s fél perc elteltével az ő ippongyőzelmét hirdették ki. A magyar versenyzők végül két arany-, három ezüst- és három bronzéremmel zárták a paksi viadalt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik