Bor aranyra váltana

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.07.16. 21:03
Címkék
A hét végén Pakson, az ESZI-sportcsarnokban rendezik meg az Atom-kupa A-kategóriás nemzetközi juniorversenyt, amelyre 20 ország csaknem 250 sportolóját várják a szervezők.
A legrangosabb hazai juniorviadalon mindkét napon 10 órától kezdődnek a selejtezők, szombaton a hölgyek alsóbb (48, 52 és 57 kg) és a férfiak felsőbb súlycsoportjainak (81, 90, 100, +100) küzdelmeit rendezik, míg vasárnap négy női (63, 70, 78, +78) és három férfi (60, 66, 73) győztest avatnak.
Az idei Atom-kupa több szempontból is különös jelentőséggel bír. A junior korosztály számára ősszel Európa- és világbajnokságot rendeznek – utóbbi házigazdája éppen Magyarország lesz –, ezért a következő hetekben megannyi nemzet, többek között hazánk is, kvalifikációs viadalokon (Paks után Lengyel-, Cseh- és Németországban rendeznek tornát) indítja sportolóit, hogy a világversenyeken már a legjobbjait állíthassa tatamira. A paksi viadalt követő négynapos nemzetközi edzőtáborozásba felnőtt dzsúdósok is – így az athéni olimpiára készülő Kovács Antal és Ungvári Miklós – bekapcsolódnak.
Erős kerettel érkeztek Paksra a hollandok, a németek, az oroszok, a portugálok és a spanyolok, de a lengyelek és az ukránok is indítanak csapatokat, sőt az idén először új-zélandi és dominikai dzsúdósokat is láthat a publikum. Ami a mieinket illeti: a két nem közül várhatóan a hölgyeké lesz az erősebb mezőny, tavaly Perge Ilona (48 kg) és Szabó Brigitta (63 kg) révén két arany jutott a mieinknek, de a házigazda Atomerőmű SE csapatának "zászlóvivőjére", a +100 kilogrammban induló Bor Barnára is figyelni kell, a junior Eb-ezüstérmes sportoló tavaly a döntőig menetelt, Hangyási László tanítványa az idén szeretne aranyra váltani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik