Késely Ajna: Nem adtam fel, hogy olimpiai bajnok lehetek, az egóm még mindig nagy

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 10:04
Késely Ajna (Fotó: MTI/Derencsényi István)
Késely Ajna többek között az olimpiáról és saját országos csúcsa esetleges megdöntéséről is beszélgetett Szegő Tiborral a Nemzeti Sportrádióban.

Késely Ajna több olyan nyilatkozatot adott az olimpián, amely nagy visszhangot kavart, az egyik ilyen az volt, amit a 400 méteres gyorsúszás középdöntőjét követően adott, miután nem sikerült a döntőbe jutnia.

„El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, Ledecky vagy Titmus, hanem azokat tudom inspirálni, akik szeretnek úszni, és ne azért hagyják abba, mert nem érik el a tízéves kori álmukat, amit akár a szülők vagy edzők eléjük nyomtak” – mondta akkor Késely, és sokan – többek között Valter Attila is – kiálltak mellette. 

A Nemzeti Sportrádiónak adott interjújában Késely igyekezett helyre tenni a mondandóját.

„Nem adtam fel, hogy olimpiai bajnok lehetek, az egóm még mindig nagy és még mindig szeretnék küzdeni azért, amit gyerekkoromban elterveztem. Akkor az adott pillanatban tudtam, hogy ennyi volt a felkészülésemben, és nem akartam akkora csalódást magamnak, hogy ebből ne tudjak felállni” – mondta most Késely, akinek egy másik párizsi nyilatkozata is visszaköszönt a műsorban.

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora visszhangja lesz annak, amit mondok. A mondanivalóm azokhoz szólt, akiket nagyobb csalódás ért, és úgy döntene, hogy véget kell vetnie annak, amit tesz, és más útra tereli az életét. Szeretek úszni, kihajtani magamat, feszegetni a határaimat, nem azért csinálom, mert mások ezt várják el tőlem, vagy – ahogy Párizsban is mondtam – megmutassam a kanapékirályoknak, hogy mit tudok elérni” – fogalmazott Késely.

Sok más mellett szóba került az is, hogy a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon 400 méteres gyorsúszásban felállított országos rekordját (4:01.31) ő maga meg tudja-e még dönteni.

„Elég régi idő már az, ötéves, sokan azt mondták, hogy az volt a karrierem csúcsa és már jobbat nem tudok úszni, de van néhány ember, aki hisz bennem, és próbálok beléjük kapaszkodni. Igyekszem elérni oda újra. Bernek Péter mondta, amikor együtt készültünk, hogy sohasem azt az énemet keressem, aki akkor voltam, hanem meg kell újulnom ahhoz, hogy visszatérjek arra a szintre” – mondta Késely.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallhathatja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik