Vizes vb: Rasovszky 4., Betlehem 6. 5 km-en

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.02.07. 12:27
Rasovszky Kristóf 5 kilométeren épphogy lemaradt az éremről Dohában (Fotó: Getty Images)
Közel volt a dobogó, de nincs újabb magyar érem a dohai vizes világbajnokságon: Rasovszky Kristóf a negyedik, Betlehem Dávid a hatodik helyen ért célba 5 kilométeren.

Mintha sprintszámot láttunk volna – a férfi 5 kilométeres táv legvégén mindenképpen, de az utolsó 1000 méter még elképesztőbb iramot hozott szerdán Dohában. 

Minden nagy „bölény” indult öt kilométeren, még az a Gregorio Paltrinieri is, akinek a nevét régóta ismerjük nyílt vízről és medencéből is (onnan is rendszerint a dobogóról), ám az olaszok taktikáztak, s mivel Paltrinierinek van olimpiai A-szintje 1500 méter gyorson is (így indulhat nyílt vízen is Párizsban), a vasárnapi 10 km-en Domenico Acerenza mellett Dario Veranit indították harcba, hogy így legyen meg a két kvótája az országnak (ami ugye a szabályok értelmében valójában három, vagyis a nyáron is eldönthetik az olaszok, kik indulnak 10 km-en). 

Paltrinieri jól is ment, ám a legvégén „tévútra” tévedt, így hiába tempózott a mezőny elején, végül nem ért oda a dobogóra. 

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid sem, pedig mindketten megtettek mindent az éremért: menet közben Rasovszky még élre is állt, leginkább talán csak azért, hogy megnézze, ki mit tervezett a futamra, s ki milyen erőben van. 

Rasovszky végül a negyedik, Betlehem pedig a hatodik helyen végzett. 

„Az utolsó két fordulónál beszorultam, onnan nehéz volt megtalálni a helyemet, de végül sikerült, s mivel úgy éreztem, van még erőm bőven, megpróbáltam előzni is, sajnos egy tömörülés miatt nem tudtam előrébb kerül. De jó ez a negyedik hely. Közben meg kicsit sajnálom, mert közel volt a dobogó” – nyilatkozta az M4 Sportnak Rasovszky Kristóf. 
„Ez nagyon kemény verseny volt, mindenki jól odatette magát, főleg a végén. Kiúsztam magam teljesen, ebben ennyi volt. Úgyhogy nem vagyok csalódott, ennek a hatodik helynek tudok örülni” – mondta Betlehem, aki a vasárnapi 10 km-en is hatodik lett, ám azt az eredményt meglehetősen csalódottan vette tudomásul. 

VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
Férfi 5 km
Világbajnok: Logan Fontaine (Franciaország) 51:29.30, 2. Marc-Antoine Olivier (Franciaország) 51:29.60, 3. Domenico Acerenza (Olaszország) 51:30.00, 4. Rasovszky Kristóf (Magyarország) 51:30.50, …6. Betlehem Dávid (Magyarország) 51:34.80

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik