Úszás: Az egyik legnagyobb magyar sportdiplomáciai siker a mai döntés – Gyurta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 08:46
null
Huszain al-Muszallam, a Nemzetközi Úszószövetség (WA) elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződés aláírása után (Fotó: Derencsényi István)
Mint beszámoltunk róla, az előzetes szándéknyilatkozatok után immár hivatalos, hogy a svájci Lausanne-ból Budapestre költözik a vizes sportágakat irányító World Aquatics, korábbi nevén a Nemzetközi Úszószövetség (FINA). Gyurta Dániel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, olimpiai bajnok úszó, aki hónapok óta dolgozik a keddi bejelentés előkészítésén, üdvözölte a döntést.

„Az egyik legnagyobb magyar sportdiplomáciai siker ez a mai döntés, újabb nagy olimpiai sportág helyezi át a székhelyét Budapestre. Már nemcsak világversenyek rendezésében, hanem az ilyen jellegű diplomáciai sikerekben is élen járunk: Budapest hívogató helyszín a nemzetközi sportszervezetek számára, ez a váltás magával hozza, hogy más világszövetségek is érdeklődnek a költözés iránt, mi már halljuk ezeket a hangokat…”

Gyurta Dániel a hivatalos Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a vizes világszervezet, a World Aquatics megfigyelő bureau tagjaként tevékenykedik a szervezet székhelyének Budapestre történő költözése kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik