Úszás: a WA-elnök szerint a költözés hatalmas lehetőség a magyar sportnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 14:10
null
Huszain al-Muszallam, a World Aquatics elnöke (balra) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Derencsényi István)
A svájci Lausanne-ból Budapestre költözik a vizes sportágakat irányító World Aquatics, korábbi nevén a Nemzetközi Úszószövetség (FINA). A vizes sportokat tömörítő szövetség elnöke, Huszain al-Muszallam szerint az egész világ úszósportja lesz a haszonélvezője ennek a projektnek.

 

„Történelmi nap ez a World Aquatics számára, amikor a kongresszus elfogadta a büró javaslatát a költözésről és arról, hogy edzőközpontot építsünk Budapesten. Az egész világ úszósportja lesz a haszonélvezője ennek a projektnek, amelynek során edzőtáborozási lehetőséget és ösztöndíjakat kínálunk más kontinensek sportolóinak, csapatainak és a vizes sportokban ma még kevésbé fejlett országoknak is. Mindez persze hatalmas lehetőség a magyar sportnak is, amelyre állandó hatással lesznek az itt dolgozó amerikai, kínai, ausztrál és ki tudja még honnan érkező sportolók” – nyilatkozta Huszain al-Muszallam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik