Úszás: Olasz gyomorrontással is 2. lett a vk-összetettben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.18. 07:48
Súlyos gyomorrontása miatt nem sikerült túl jól a FINA 10 kilométeres nyílt vízi úszó világkupa-sorozat két utolsó állomása Olasz Annának. A magyar versenyző még a kínai Csunanban fogyasztott valamit, amit nem kellett volna, így hasmenéssel bajlódva lett 9. az utolsó előtti viadalon, majd ebből még nem teljesen felépülve állt rajthoz az idényzárón, Hongkongban – számolt be róla a magyar szövetség a Facebook-oldalán.

Olasz Anna tavaly ez utóbbi viadalt megnyerte, míg most a 10. helyen zárt, igaz, csak helyezésre volt messze az elsőtől, hiszen a hihetetlenül izgalmas „tömegbefutóban" végül csupán 5 másodperccel maradt le a Keri-Anne Payne mögött. A brit egyébként egyetlen tizeddel érintette meg előbb a panelt Ana Marcela Cunhánál.

Bár a brazil klasszis – aki a sorozat balatonfüredi állomásán is győzött, illetve a kínai eseményt is ő nyerte – pontszámban jobban teljesített Olasznál, világbajnoki ezüstérmesünk végül mégis másodikként zárt, miután Cunha öt alkalommal állt csak rajthoz, az összetettben pedig azokat veszik számításba, akik legalább hat alkalommal indultak.

A férfiaknál egyébként német siker született: Christian Reichert megnyerte a hongkongi viadalt és az összetettet is.

NYÍLT VÍZI ÚSZÓ-VK, HONGKONG
1. Keri-Anne Payne (brit) 2:05:25.60 ó
2. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:05:25.70
3. Poliana Okimoto (brazil) 2:05:26.40
...10. Olasz Anna 2:05:30.60

A VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE
1. Rachele Bruni (olasz) 112 pont
2. Olasz Anna 74

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik