Junior nyílt vízi úszó-vb: Sztankovics a 11., Ollé a 17.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 15:38
A junior fiúk 7.5 km-es számában aratott orosz sikert követően az ifjúsági lányoknál kínai győzelem született a balatonfüredi junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon, Jen Sze-jü meggyőző fölénnyel nyert az olasz Carlotta De Mattia és a francia Charline Secrestat előtt. A magyar indulók közül Sztankovics Dóra 11., Ollé Mónika 17. lett.

„Csak harmadszorra úsztam nyílt vízi versenyen, így aztán tényleg nagyon örülök a tizenegyedik helynek, amivel ráadásként felülmúltam az Európa-bajnoki szereplésemet is. A vízzel nem akad gondom, a felkészülés során hidegebben is úsztunk, viszont a hullámok nagyon durvák voltak. A második körtől már fájt, csak számoltam vissza: már csak másfél kör, már csak egy. Nem vagyok verekedős típus, igyekeztem kerülni ezeket a helyzeteket, de egyszer így is fejbe vágtak. Azért már hiányzik a medence, bár szerintem a jövőben sem fogom hanyagolni a nyílt vízi úszást” – nyilatkozta Sztankovics Dóra.

„Nehezen tudtam kiszállni a vízből, de szerencsére már jobban vagyok – mondta Ollé Mónika. – Harmadik nyílt vízi versenyemen előzetesen szerettem volna az első húsz között végezni, s mivel ez sikerült, elégedett vagyok. Sokat segített a versenyzésben, hogy az elmúlt néhány napban a helyszínen készültünk, volt alkalmunk megszokni a hullámokat és a hidegebb vizet is. Arra viszont nehéz gyakorolni, hogy megy az adok-kapok. A fordulókban igyekeztem távolabb úszni a többiektől, de így is sokszor megvertek, már a rajt után is kaptam egyet. Ez sem veszi el a kedvem, szeretnék jövőre is nyílt vízen úszni.”

2. junior nyílt vízi úszó-világbajnokság, Balatonfüred
Ifjúsági lányok, 5 km

1. Jen Sze-jü (Kína) 1:00:40.81 óra
2. Carlotta de Mattia (Olaszország) 1:00:45.33
3. Charline Secrestat (Franciaország) 1:00:45.71
...
11. Sztankovics Dóra (Magyarország) 1:01:17.16
17. Ollé Mónika (Magyarország) 1:03:07.52

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik