Jakabos Zsuzsanna kibújhat a skatulyából

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 14:01
null
Jakabos Zsuzsanna túlteljesítené az elvárásokat (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Címkék
A vizes Európa-bajnokság úszóversenyei öt nap múlva, augusztus 9-én kezdődnek a Margitszigeten, a hétnapos küzdelemsorozat érmeket, aranyérmeket, szép sikereket ígér. Az ifjúsági Eb-elsőségek után Jakabos Zsuzsanna remélhetőleg a felnőttek között is megmutatja, mire képes.

– Néhány éve mást sem hallunk az úszóvilág berkein belül, mint azt, hogy Jakabos Zsuzsanna a jövő nagy ígérete, aztán...
– ...aztán itt állok huszonegy évesen, és még mindig csak ígéret vagyok, ugye? – mosolygott Jakabos Zsuzsanna. – Nyilván jó lett volna, ha beváltom a hozzám fűzött reményeket, de igazság szerint nem foglalkoztat állandóan az, hogy picit talán megtört a pályafutásom.

– Jelen pillanatban nem is kell, hogy gondoljon rá, hiszen rengeteget fejlődött az utóbbi évben, s dressz ide vagy oda, közel azonos időket úszik az idén, mint tavaly.
– Jól is érzem magam. Élvezem, amit csinálok. Tavaly október óta edzem Budapesten, Fehérvári Balázs irányításával, és teljesen mást csinálunk, mint korábban Pécsen. Arról nem beszélve, hogy nagyszerű csapatba kerültem, s hosszú idő után az idén nyáron először nem érzek fásultságot. Korábban ilyenkor hajlamos voltam nyafogni, hogy itt a jó idő, süt a nap, minek kell nekem úsznom – ezúttal azonban már alig várom az Európa-bajnokságot.

– Most dagad önben a bizonyítási vágy?
– Nagyon szeretnék jobb időket úszni annál, amit Balázs kiszámolt nekem! Amúgy is állandóan megy közöttünk a zrika, mert ő mindig, mindent kiszámol, megtervez, szerintem viszont sokszor az adott pillanat dönti el, mi, hogyan történik. Valamelyik nap is elmondta, mit kér tőlünk az edzésen, hány hosszt, mennyi idő alatt, mire én szóltam, hogy ezt képtelenség megcsinálni. Csak nézett rám.

– Jól sejtem, hogy Ön végül megcsinálta? Úgy és annyit, ahogyan azt az edzője eltervezte?
– Igen, így volt. Ezért is szeretnék a Margitszigeten még jobbat úszni annál, mint amit vár tőlem. Hogy bizonyítsam neki, nem lehet mindent előre kiszámolni.

AMIRE JAKABOS ZSUZSANNA KÉSZÜL
200 méter pillangó
Előfutam: augusztus 14., szombat, délelőtt
Középdöntő: augusztus 14., szombat, délután
Döntő: augusztus 15., vasárnap, 17.21
200 méter vegyes
Előfutam: augusztus 11., szerda, délelőtt
Középdöntő: augusztus 11., szerda, délután
Döntő: augusztus 12., csütörtök, 17.13
400 méter vegyes
Előfutam: augusztus 9., hétfő, délelőtt
Döntő: augusztus 9., hétfő, 17.31

 

AZ ELSŐ ARANYÉREM MÁR GAZDÁRA TALÁLT AZ EB-N
Bár a Margit-szigeten csak hétfőn kezdődik az Úszó Eb programja, a Balatonon már véget ért a férfi hosszútávúszók 10 km-es száma, melyet a pekingi olimpiai bronzérmes német Thomas Lurz nyert meg. A magyar versenyzők közül Gercsák Csaba 26., Kutasi Gergely pedig 34. lett.

 

A TELJES INTERJÚT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik