Úszó Eb: a 2006-osnál jobb teljesítményt remél a kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.05. 14:22
null
A kapitány szerint az Eb-n Jakabos Zsuzsanna is meglepetést szerezhet (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
Címkék
A magyar úszóktól a 2006-os budapesti Eb össztermésénél, a hét éremnél (2, 1, 4) többet remél a válogatott szövetségi kapitánya az augusztus 9. és 15. között esedékes margit-szigeti kontinensviadalon.

Kiss László az e heti, egri országos bajnokság alkalmából tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban Cseh Lászlótól, Gyurta Dánieltől és Hosszú Katinkától vár sokat az Eb-n, de kellemes meglepetést szerezhet Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá a Cseh mellett induló vegyesúszó, akár Kis Gergő, akár Verrasztó Dávid jusson a döntőbe.

AZ      EB-JEGYEKET A KÉPRE
KATTINTVA RENDELHETI MEG!
AZ EB-JEGYEKET A KÉPRE KATTINTVA RENDELHETI MEG!

A szakvezető külön említette még a 4x200 méteres női gyorsváltót, amely szerinte szintén felállhat az Eb-dobogóra.

A szerdától szombatig tartó egri ob-ról Kiss László elmondta, hogy 35 egyesületből legalább 210 úszó próbál szerencsét, s ez az utolsó alkalom az Eb-csapatba kerülésre.

A margit-szigeti versenyek előtt tartják a balatonfüredi nyílt vízi viadalokat, amelyeken a magyar hosszútávúszók közül Risztov Éva, az egykori „normálmedencés” kiválóság érheti el a legjobb eredményt.

„Bízom benne, hogy Éva érmes lesz a Balatonon” – monda a kapitány.

Gyárfás Tamás, a honi úszószövetség és az Eb szervezőbizottságának elnöke arról beszélt, hogy a hivatalos kezdőnapja a kontinenstalálkozónak augusztus 5-e lesz, amikor az Eb fővédnökeként az időközben köztársasági elnökké választott MOB-elnök, Schmitt Pál nyitja meg a sportági csúcseseményt.

A „kísérőműsorban” pedig vízilabda is helyet kap: Kemény Dénes szövetségi kapitány kerete oszlik két részre, s Budapest–Vidék címen mérkőznek meg az olimpiai bajnoki címvédő társulat tagjai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik