Olimpia 2024: Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Vágólapra másolva!
2024.06.14. 12:38
Székely Zója (balról) és Kovács Zsófia küzdenek az utolsó kvótáért (Fotó: Dömötör Csaba)
A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány pénteken az MTI-nek elmondta, hogy mindkét versenyzőnek felemás korláton lenne a legnagyobb esélye a döntőbe jutásra az ötkarikás játékokon, ezért az kapja az indulási jogot, aki előrébb végez ezen a szeren a RomGym Trophy elnevezésű viadal rendkívül erős mezőnyében.

A háromszoros Európa-bajnok Kovácsnak szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de az idén még nem versenyezett, a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult, Székely viszont mindegyiken ott volt.

A tavalyi vb-n Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, a férfiaknál pedig Mészáros Krisztofer szerzett névre szóló olimpiai kvótát, majd a magyar női szakág kapott még egy nem névre szóló indulási jogot is.

Draskóczy elmondása szerint Czifra és Bácskay is versenyezni fog Bukarestben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik