Tatjana Maria a mezőny egyetlen kétgyermekes anyukája (Fotó: AFP)

 

A világranglistán 103. német játékos kedden honfitársát, Jule Niemeiert búcsúztatta 4:6, 6:2, 7:5-tel, és csütörtökön a világranglistán második tunéziai Dzsabur vár rá, aki ellen 1/2 a győzelmi mérlege.

„Onsz szinte a családunkhoz tartozik, sokat ütöget a nagyobbik lányommal, Charlotte-tal, és a 15 hónapos Ceciliát is imádja” – mesélte a 34 éves Maria, míg afrikai ellenfele közölte:
 
„Nagyon szeretem Tatjanát, csodálatos családja van. Igazi grillezős barátnők vagyunk, úgyhogy nehéz ellene játszani.”

A sajátos stílusú Maria – aki rendhagyó módon a tenyerest is nyesve üti – egyfajta családi vállalkozást működtet, ugyanis férje, Charles-Edouard Maria egyben az edzője és menedzsere, ráadásul a nyolcéves lányának is tart már tréningeket. A Maria család a floridai Palm Beach Gardensben él, és jó kapcsolatot ápol a közelben lakó Williams nővérekkel, Charlotte lányuk pedig a világ körüli utak során távoktatásban tanul.

A kétszeres WTA-tornagyőztes, Tatjana Malek néven született teniszezőnek rögös út vezetett el a wimbledoni elődöntőig, mivel 20 évesen trombózist fedeztek fel a lábában, tüdőembóliát kapott, egy ideig életveszélyben volt, és több műtéten is átesett.

A német és a tunéziai játékos negyedik találkozója csütörtökön 14 órakor kezdődik az All England Clubban.