US Open: Williams alig várja a tornát, Halep jelenleg nem indulna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 21:46
A korábbi világelsők közül a román Simona Halep jelen körülmények között nem indulna az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon, az amerikai Serena Williams ugyanakkor alig várja, hogy ismét játsszon a US Openen.

A jelenlegi WTA-rangsorban második Halep közleményében úgy fogalmazott, a szerdán kiadott feltételekkel „nem tervezi, hogy pályára lép” a tornán. Azt ugyanakkor megjegyezte, amennyiben a nevezési határidő július közepi lezárultáig változnak a körülmények, ő is átgondolja jelenlegi, "nem kőbe vésett" elhatározását.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden jelentette be, nézők nélkül, „különleges óvintézkedések” mellett bonyolítják le a játékosok és szervezők egészségének megóvása miatt a tornát.

Serena Williams ugyanakkor az amerikai szövetség szerdai videójában úgy fogalmazott, „alig várja, hogy visszatérjen” New Yorkba arra a tornára, amelyen egyéniben eddig hatszor diadalmaskodott. A 38 éves, egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai teniszező az elmúlt két évben döntős volt az év – általában – utolsó GS-viadalán.

Idén a koronavírus-járvány miatt a párizsi Roland Garrost később rendezik, a wimbledoni verseny pedig elmaradt.

A versenyeket szervező WTA szerdán jelentette be, hogy augusztus 3-án indul újra a március óta szünetelő nemzetközi teniszélet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik