Tenisz: Zverev nyolchetes eltiltást kapott – felfüggesztve

Vágólapra másolva!
2022.03.08. 09:35
null
Zverev a következő balhéja után nyolchetes kényszerpihenővel számolhat (Fotó: AFP)
A világranglistán harmadik Alexander Zverev nyolchetes eltiltást kapott egy évre felfüggesztve, mivel másfél hete az acapulcói tenisztornán dühkitörése közben rácsapott a székbíró pulpitusára az ütőjével – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A versenyeket szervező ATP hétfői tájékoztatása szerint a napokban kiszabott 40 ezer dolláros (13.2 millió forint) pénzbírság mellett a német játékosnak – akit a történtek után kizártak a viadalról – még 25 ezret kell fizetnie, de ezt a tételt is egy évre felfüggesztették.

A 24 éves Zverev nem kapja meg továbbá a 31 ezer dolláros pénzdíját és a ranglistapontokat sem, amelyeket a mexikói tornán szerzett – írja az MTI.

Az acapulcói viadalon egyesben címvédő teniszező egy párosmeccsen hangosan szidalmazta a székbírót, majd miután brazil partnerével kikaptak, többször is rácsapott ütőjével a mérkőzésvezető pulpitus. Az olimpiai bajnokot diszkvalifikálták, így egyesben a soron következő ellenfele játék nélkül továbbjutott.

Zverev később bocsánatot kért a történtek miatt – idézte fel a távirati iroda.

Nem ez az első eset, amikor az ATP szigorúan lép fel a mérkőzés során verbális – vagy fizikai – agressziót mutató játékosok ellen: két és fél éve a cincinatti mestertornán az ausztrál Nick Kyrgios engedély nélkül elhagyta a pályát, hogy az öltözőfolyosón szétverje két ütőjét, s az orosz Karen Hacsanov elleni mérkőzés során ellenfelét és a játékvezetőt is szidalmazta. Az ausztrál játékos ezért akkor 16 hétre szóló felfüggesztett eltiltást és összesen 113 000 dollár pénzbüntetést kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik