Tenisz: segítséget ajánlott Djokovics az ukrán hadseregbe belépő teniszezőnek

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.07. 11:32
null
Segítséget ajánlott Djokovics(balra) az ukrán hadseregbe belépő Szerhij Sztahovszkijnak (jobbra) (Fotó: Getty Images, archív)
A világranglista 31. helyén is megforduló, már visszavonult teniszező, Szerhij Sztahovszkij az Instagram-oldalán posztolta a Novak Djokoviccsal folytatott WhatsApp-beszélgetését, melyben a szerb klasszis segítséget ajánlott a Magyarországon élő, az orosz–ukrán háború miatt viszont az ukrán hadseregbe belépő Sztahovszkijnak.

Szerhij Sztahovszkij úgy érzi, kötelessége fegyvert ragadni és megvédenie hazáját az orosz csapatokkal szemben, még ha ez azzal is jár, hogy hátra kell hagynia a Magyarországon tartózkodó családját.

Az azóta Kijevben állomásozó 36 éves exjátékos megosztotta a közösségi médiában, hogy a világranglistán jelenleg a második helyen álló, 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics megkereste, és segítséget ajánlott fel neki.

„Stako, hogy vagy? A csatatéren vagy? Gondolok rád. Rémélem, hamarosan rendeződik a helyzet. Kérlek, tudasd velem a címed, hogy segíteni tudjak. Legyen az anyagi, vagy más jellegű segítség” – írta DjokovicsSztahovszkijnak.

Az egyéni és páros ATP-tornagyőzelemig jutó korábbi egy brit tévéműsorban elmondta, nincs felkészülve a harcra, de úgy érezte, elárulta volna az Ukrajnában maradt családtagjait, ha nem tér vissza a hazájába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik