Tenisz: rekordméretű pénzdíjemelkedés 2023-ban

Vágólapra másolva!
2022.11.17. 13:50
null
Andrea Gaudenzi ATP-elnök Carlos Alcaraznak adja át az év végi világelsőségért járó trófeát Torinóban (Fotó: AFP)
A férfi teniszversenyeket szervező ATP csütörtökön bejelentette, hogy 2023-ban rekordot jelentő 37.5 millió dollárral 217.9 millióra emelkedik a tornák összdíjazása. Ez az összeg az ATP- és a challenger-körversenyre összesítve vonatkozik, az előbbi résztvevői az ideihez képest 18.6 millió dollárral több pénzdíjért versenyeznek majd – írta a Magyar Távirati Iroda.

 

Azt már korábban bejelentették, hogy a második vonalnak számító challenger-viadalok összdíjazását jelentősen megnövelik – a teljes összeg a 2022-es 12.1 millió dollárról 21.1 millió dollárra nő.

 


 

Az ATP azt is bejelentette, hogy az 1000-es besorolású madridi, római és sanghaji tornája 2023-tól egyformán 12 napos lesz, nagyobb résztvevői létszámmal, továbbá 2025-től további két helyszínnel bővül az 1000-es tornák listája.

Az ATP elnöke, Andrea Gaudenzi nagyon optimistán vélekedik a sportág helyzetéről. „Játékosaink világklasszis sportolók, és számunkra prioritás, hogy ennek megfelelő legyen az anyagi kompenzációjuk. Ez a rekordnak számító növekedés erős kinyilatkoztatás a részünkről, és bizonyítást nyer az, hogy szeretnék emelni a színvonalat a Touron. Nem utolsó sorban, ez megerősíti a OneVision stratégiai terv sikerességét. Óriási lehetőségek rejlenek ebben a sportágban, ha annak minden résztvevője egy célért dolgozik.”

A jövő évi nemzetközi teniszszezon már december 29-én elkezdődik az újonnan életre hívott, vegyes csapatok számára kiírt United-kupával, amelynek Brisbane, Perth és Sydney ad otthont.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik