Tenisz: Nadal cirkusznak nevezte a Djokovics körüli vitát

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 12:20
null
Nadal szerint a sportág érdeke az lenne, ha a legjobbak játszhatnának (Fotó: AFP)
Miközben Novak Djokovics ausztrál kalandja tovább bonyolódik, egyik legnagyobb riválisa, a spanyol Rafael Nadal is megszólalt az ügyben.


Nadal „cirkusznak” nevezte a Djokovics körül kialakult vízumhelyzetetet az Onda Cero spanyol rádióállomásnak nyilatkozva.

„Akár egyetértek Djokoviccsal, akár nem, az igazságszolgáltatás megszólalt, kimondta, joga van részt venni az Austalian Openen, ez a legigazságosabb döntés”
– mondta a spanyol klasszis.

Az adásban a szerb világelsővel való rivalizálásáról is kérdezték.

„Személyesen jobban szeretem, ha nem játszik – kezdte nevetve Nadal. – Végül is ez sport, amely sok érdek körül mozog. Gazdaságilag és a reklámértéknek is sokkal jobb, ha a legjobbak játszhatnak” – folytatta Nadal.

Majd a koronavírus-járvány kapcsán mondta el a véleményét a 35 éves klasszis.

„A világ összes intézménye és kormánya azt mondja, az oltás a módja annak, hogy megállítsuk a világjárványt, és véget tudjunk vetni ennek a katasztrófának, amiben jelenleg élünk, s én megpróbálom követni, amit mondanak nekem. Nem érzem magam kevésbé intelligensnek vagy okosabbnak, csak próbálom követni a szabályokat, és hallgatni azokra, akik többet tudnak nálam a témában. A körülötte kialakult vita egy cirkusz. Egy dolog azonban világos: bármennyi vita is van ebből, a világon emberek milliói halnak meg egy vírus miatt. Ez a valóság” – szemlézte Nadal szavait a Marca.

Nadal korábban azt nyilatkozta, ha Djokovics nagyon akarná, minden probléma nélkül pályára léphetne, azonban mindenkinek viselnie a következményeket, amennyiben nem tartja be a szabályokat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik