Tenisz: Fucsovics riválisa ütés nélkül keresett 11 és fél millió forintot

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 15:36
null
Rubljovnak mostanában van mit ünnepelnie (Forrás: AFP)
A tenisz-világranglista 8. helyén álló Andrej Rubljov 36 940 dollárt (mintegy 11 és fél millió forintot) keresett és 90 ATP-pontot szerzett eddig a dohai kemény pályás tornán – úgy, hogy még egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

Hogyan csinálta mindezt?Mivel ő viadal harmadik kiemeltje, erőnyerőként vágott neki az ATP 250-es versenynek, így az első körben pihent. Nem volt ez másképp a nyolcaddöntőben sem, amelyben a francia Richard Gasquet (50. a világranglistán) lábsérülés miatt lemondta a játékot.

Csütörtökön jöhetett a vasárnapi, rotterdami torna döntőjének visszavágója Fucsovics Mártonnal (46.) szemben. Azaz, jöhetett volna, ha nem lép vissza a magyar…

Ahogyan arról beszámoltunk: az MTK Budapest sportolója fáradtságból adódó izomgörcsökkel ébredt a meccsnap reggelén, emiatt – a súlyosabb sérülés elkerülése végett – úgy döntött, nem folytatja a versenyt, és inkább készül a vasárnap rajtoló dubai tornára.

Mindez azt jelenti, hogy Rubljov mérkőzés nélkül bejutott a dohai viadal elődöntőjébe, s az osztrák Dominic Thiemmel (4.) vagy a spanyol Roberto Bautista Aguttal (13.) kell megküzdenie. Rubljov ezzel gyakorlatilag sporttörténelmet írt, hiszen az ATP Tour 1990 óta íródó históriájában soha nem volt még példa arra, hogy valaki győzelem nélkül, rögtön a négy között kezdjen.

E tény feltehetően kevésbé foglalkoztatja az oroszt, mint az, hogy különösebb erőfeszítés nélkül már most 36 940 dollárt keresett és 90 ATP-pontot szerzett Dohában. Rubljov nem mellesleg a rotterdami ATP 500-as torna bajnokaként utazott Katarba; a trófea mellett 89 265 dollárt (mintegy 27 és fél millió forintot) és 500 ranglistapontot nyert Hollandiában, szóval szűk egy héten belül eddig egészen pontosan 126 205 dollárt (38 és fél millió forintot) gyűjtött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik