Tenisz: Fucsovics régi-új edzője lett Sávolt utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 16:28
null
Újra Olivier Tauma irányításával készülhet Fucsovics (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton ígéretéhez híven csütörtök délután megnevezte új főedzőjét: Sávolt Attila feladatait a francia Olivier Tauma veszi át.

Tauma nem lesz ismeretlen a magyar teniszező számára, a páros ugyanis korábban több éven keresztül dolgozott együtt, sőt, Fucsovics 2013 májusában vele karöltve aratta az első ATP-tornagyőzelmét Kínában. A francia szakember idén februárban került vissza Fucsovics stábjába, Sávolt távozása után pedig ő volt az első számú jelölt az utódok listáján.

„Amikor elkezdtem, elkezdtünk edzőt keresni, akkor fontos szempont volt, hogy legalább 20 versenyre el tudjon jönni velem egy szezonban. A megfelelő személy keresésekor fontos volt a bizalom, hogy ne csak szakmailag, de emberileg is jól működjünk együtt.

Több jelölttel is beszélgettem, az Octagon is próbált segíteni. Jó érzés volt tapasztalni, hogy sokan szeretnének velem dolgozni.

Mindent mérlegelve végül a korábbi edzőmmel állapodtam meg. Mindig jól dolgoztunk együtt, sikeresek voltunk. Emberileg és szakmailag is közel állunk egymáshoz, hiszem, hogy vele sikerül tovább fejlődnöm és segít elérni a céljaimat.

Olivier Tauma tehát az új edzőm, aki egyébként is csatlakozott volna a csapatomhoz, de így most csak velem fog foglalkozni.

Egyelőre Wimbledon végéig állapodtunk meg, de igazából mindketten hosszabb távra tervezünk” – írta Fucsovics a hivatalos Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik