Tenisz: ez most sem ment, Rubljov lemosta Fucsovicsot

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 20:28
null
A mai nem Fucsovics napja volt (Fotó: AFP)
A Miamiban zajló 4.3 millió dollár összdíjazású ATP 1000-es tenisztorna férfi egyesének 3. fordulójában a világranglistán 40. helyen álló Fucsovics Márton 52 perc alatt két sima szettben kikapott a világranglistán 8. helyen álló, a tornán 4. kiemelt orosz Andrej Rubljovtól – akivel idén márciusban már harmadszor találkozott, és harmadik vereségét szenvedte el tőle.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris rövid intermezzo szakította meg: a harmadik labdamenet előtt meg kellett várni, amíg négy későn érkező néző elfoglalja a helyét, ám ők csak nagy nehézségek árán találták meg a helyüket az egyébként jobbára üres lelátón – a minimális számban árusított belépők ugyanis fix helyre szólnak, s csak azok a székek hajthatók le, amelyekre eladtak jegyet, így érthető, hogy a sok üres, ám nem használható szék összezavarta a későn jövőket.

Hogy ez a közjáték mennyire zavarta össze Fucsovicsot, azt nem tudni, mert az első adogatójátékát hozni tudta – ahogy Rubljov is, aki ezzel nagy sorozatba kezdett, és előbb semmire brékelte ellenfelét, majd semmire hozta a saját játékát is, s összesen 13 pontot csinált egymást követően, míg Fucsovics hiába próbált több mindent is az orosz ellen, semmi sem jött neki össze. Az egyre kedvetlenebbül teniszező magyar fiú mindössze 17 perc alatt 4:1-es hátrányba került. Az első játszmában Fucsovics még egyszer elhozta az adogatását, majd az elképesztő önbizalommal teniszező orosz 6:2-vel mindössze 27 perc alatt lezárta a szettet.

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult: Fucsovics az első szervagémjében csak egy labdamenetet engedélyezett az orosznak, bár precízebb lenne azt mondani, hogy Rubljov hibázott egyre többet, de csak az elején. Miután ugyanis a meccsen először bréklabdához jutott a magyar teniszező, az addig is sokat morgó orosz dühében a földhöz vágta a zsebében lévő labdát, és ettől varázsütésre megjavult minden: lendületből hárította a fogadóelőnyt, majd nullára brékelte ellenfelét a folytatásban, így ismét brékelőnybe került Rubljov.

Sőt, ahogy az első játszmában, ez alkalommal is sikerült az előnyt megdupláznia, s innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy az orosz mikor zárja le a meccset. Ez pedig még a vártnál is gyorsabban elérkezett, Rubljov 52 perc alatt 6:2, 6:1-re legyőzte Fucsovics Mártont, aki számára a legjobb 32 között ért véget a torna.

A nőknél a világelső Ashleigh Barty fordulatos mérkőzésen jutott a negyeddöntőbe: a kétszeres Grand Slam-tornagyőztes fehérorosz Viktorija Azarenkát búcsúztatta három szettben. Barty sorozatban kilencedik meccsén győzött a floridai viadalon, mivel 2019-ben megnyerte a tornát, amelyet, tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek meg.

ATP-TORNA, MASTERS 1000, MIAMI (4 299 205 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Andrej Rubljov (orosz, 4.)–Fucsovics Márton (29.) 6:2, 6:1
Raonic (kanadai, 12.)–Humbert (francia, 20.) 6:4, 7:5
Cilic (horvát)–Musetti (olasz) 6:3, 6:4
Hurkacz (lengyel, 26.)–Shapovalov (kanadai, 6.) 6:3, 7:6 (8–6)
Schwartzman (argentin, 5.)–Mannarino (francia, 25.) 6:1, 6:4

WTA 1000-ES TORNA, MIAMI (3 260 190 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Barty (ausztrál, 1.)–Azarenka (fehérorosz, 14.) 6:1, 1:6, 6:2
Szvitolina (ukrán, 5.)–Kvitová (cseh, 9.) 2:6, 7:5, 7:5
Szabalenka (fehérorosz, 7.)–Vondrousová (cseh, 19.) 6:1, 6:2
Oszaka (japán, 2.)–Mertens (belga, 16.) 6:3, 6:3
Sevastova (lett)–Konjuh (horvát) 6:1, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik