Tenisz: brit győzelem az Indian Wells-i Masters-tornán

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 08:03
null
Cameron Norrie az Indian Wells-i Masters-torna bajnoka (Fotó: Getty Images)
Brit győzelem született az Indian Wells-i kemény pályás ATP 1000-es tenisztorna vasárnap esti döntőjében: Cameron Norrie játszmahátrányból felállva nyert a grúz Nikoloz Baszilasvili ellen. A nőknél Viktorija Azarenka több mint háromórás csatában veszítette el a finálét a spanyol Paula Badosával szemben.

 

FÉRFIAK. Cameron Norrie többek között a spanyol Roberto Bautistát, az argentin Diego Schwartzmant és a bolgár Grigor Dimitrovot is legyőzve jutott be az Indian Wells-i Masters-torna döntőjébe, míg Nikoloz Baszilasvili az orosz Karen Hacsanovot és a görög Sztefanosz Cicipaszt is felülmúlta a fináléig vezető úton. A brit és a grúz fiú is először játszott ATP 1000-es tornán döntőt, korábban még a legjobb nyolc közé sem jutottak el ilyen kategóriájú versenyen.

A magyar idő szerint hétfő hajnali 2 óra előtt kezdődött fináléban Baszilasvili az első játszmát 1:3-ról megfordította, úgy, hogy az utolsó öt gémben összesen csak öt labdamenetet veszített el (6:3). A második szettben Norrie 6:4-gyel egyenlített, miután 4:4-et követően egyetlen pontot sem engedett ellenfelének, majd 6:1-re a harmadik felvonást is megnyerte, így 1 óra 49 perc játék után ő ünnepelhetett.


A 26 esztendős brit játékos Ivan Ljubicic 2010-es sikere óta az első top 25-ön kívüli bajnok az Indian Wells-i Masters-viadalon – ugyanez igaz lett volna Baszilasvirie is –, Rafael Nadal nyolc évvel ezelőtti diadala óta pedig az első balkezes győztes. Az ATP friss világranglistáján Norrie-t várhatóan a 16. helyen jegyzik majd, míg a grúz teniszező (kilenc pozíciót javítva) a 27. helyre léphet előre.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (9 146 125 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Norrie (brit, 21.)–Baszilasvili (grúz, 29.) 3:6, 6:4, 6:1

Paula Badosa diadalmaskodott a nőknél (Fotó: AFP)
Paula Badosa diadalmaskodott a nőknél (Fotó: AFP)

NŐK. Paula Badosa élete eddigi legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a korábbi világelső Viktorija Azarenka legyőzésével megnyerte az Indian Wells-i versenyt. A fehérorosz hölgy a harmadik játszmában 5:4-nél a bajnoki címért adogathatott, de végül a 23 éves spanyol lány diadalmaskodott az idei WTA-szezon eddigi leghosszabb, 3 óra 4 percig tartó fináléjában. Badosa korábban nemhogy 1000-es kategóriájú tornát nem nyert, hanem még 500-ast sem (eddigi egyetlen tornagyőzelmét a májusi belgrádi 250-esen aratta).

WTA 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (8 761 725 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Badosa (spanyol, 21.)–Azarenka (fehérorosz, 27.) 7:6 (7–5), 2:6, 7:6 (7–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik