Tenisz: Bondárék legyőzték Udvardyékat a palermói döntőben!

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 19:27
null
Bondár Anna párosban megnyerte a palermói tornát (Fotó: Micheller Szilvia – archív)
A Palermóban zajló 250-es WTA-torna párosának döntőjét a harmadik helyen kiemelt Bondár Anna, Kimberley Zimmermann duója nyerte Udvardy Panna és az orosz Amina Ansba ellen.

Egy dologban biztosak lehettünk a 251 750 dollár összedíjazású palermói salakos női tenisztorna párosának döntője előtt: lesz magyar győztes, merthogy a harmadik kiemelt Bondár Anna és a belga Kimberley Zimmermann duója Udvardy Panna és az orosz Amina Ansba ellen lépett pályára.

Bondárék egészen kiválóan kezdték a mérkőzést, hiszen Udvardyék első két adogatójátékát elvették, s közte hozták a sajátjukat, igaz, a magyar, orosz páros egy brékhátrányt ezt követően eltüntetett, ám egyenlíteni már nem tudott. Sőt, Bondárék 5:3-as vezetésüknél első fogadóelőnyüket, s egyben játszmalabdájukat kihasználva 37 perc alatt 6:3-ra megnyerték a szettet.

A második játszmában ismét Bondárék kerültek előnybe: 2:1-nél semmire vették el Udvardyék adogatójátékát, s ugyan a korábbiaknál nehezebben, összesen négy bréklabdát hárítva hozták saját szerváikat. 5:2-nél három meccslabdához jutottak fogadóként, amelyből a harmadikat sikerült is értékesíteniük, így 6:2-re nyerték a játszmát, a mérkőzést és a tornát is.

Bondár Anna ezzel első WTA-tornáját nyerte párosban.

WTA-TORNA, PALERMO (251 750 dollár, salak)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 3.)–Udvardy Panna, Amina Ansba (magyar, orosz) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik