Alexander Zverev duplázott Kölnben (Fotó: AFP)


Tizenegy nap alatt nyolc meccset nyert meg a US Open-döntős Alexander Zverev, aki vasárnap este pályafutása 13. ATP-tornagyőzelmét könyvelte el, idén a másodikat. Az elsőt is Kölnben nyerte meg, éppen egy héttel ezelőtt Félix Auger-Aliassime ellen, a koronavírus-járvány miatt jelentősen átalakított versenynaptárban ugyanis egymás után két viadal szerepelt a németországi városban.

A német teniszező 13 tornagyőzelmével a legeredményesebb játékos az 1994 után születettek között, a vonatkozó rangsorban Danyiil Medvegyev (7) a második, míg Nick Kyrgios és Andrej Rubljov (6-6) a harmadik.

A férfiak antwerpeni versenyén a 22 éves Ugo Humbert diadalmaskodott, aki a vasárnapi döntőben a nyolcadik kiemelt ausztrál Alex De Minaurt győzte le két játszmában, 6:1, 7:6-ra. A francia játékos életében másodszor nyert ATP-tornát, ezt megelőzően idén januárban Aucklandben ünnepelhetett. Rajta és Zvereven kívül 2020-ban csak Novak Djokovics (4), Andrej Rubljov (4), Gaël Monfils (2), Rafael Nadal (2) és Cristian Garín (2) nyert legalább két ATP-tornát, Humbert ráadásul úgy győzedelmeskedett Antwerpenben, hogy az elődöntőben négy meccslabdát hárított a brit Daniel Evans ellenében.

A hölgyeknél Ostravában először fordult elő WTA-tornán, hogy két fehérorosz játékos vívta a döntőt: Arina Szabalenka és Viktorija Azarenka csatájából előbbi jött ki győztesen, mégpedig úgy, hogy csak négy játékot engedélyezett honfitársának. A 22 esztendős Szabalenka a hetedik WTA-trófeáját hódította el.

ATP 250-ES TORNA, ANTWERPEN (472 590 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Humbert (francia)–De Minaur (ausztrál, 8.) 6:1, 7:6 (7–4)

ATP 250-ES TORNA, KÖLN (271 345 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

A. Zverev (német, 1.)–Schwartzman (argentin, 2.) 6:2, 6:1

WTA-TORNA, OSTRAVA (528 500, kemény pálya)
DÖNTŐ

Szabalenka (fehérorosz, 3.)–Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:2, 6:2