A spanyol sajtó szerint Rafael Nadal egy isten, egy földönkívüli (Fotó: AFP)

 

El País
„Nadal, isten a földön. Mióta Nadal játszik, azóta a Roland Garros gyakorlatilag az ő tulajdona. Az indulása óta a 18 lehetséges trófeából 14-et begyűjtött, és most ezzel a sikerrel még egyszer megmutatta hatalmas fölényét salakon, a kedvenc borításán. Ez olyan elképesztő fölény, hogy a sporttörténelemben aligha lehet összehasonlítani.”

Sport
„Nadal egy földönkívüli. Az elmúlt két évtizedben elért eredményei nem hagynak kétséget: ő a salak királya. Példátlan módon érvényesíti dominanciáját ezen a talajon. Egyfajta tökéletességet ért el, ami miatt szinte legyőzhetetlen. Az eredményei olyanok, mintha egy másik bolygóról érkezett volna."

Mundo Deportivo
„Nadal minden idők legjobbja. A győzelmek számát illetően nehéz más összehasonlítási alapot találni. Teniszben az a legjobb, aki a legtöbb Grand Slam-tornát nyeri. Az ő neve mellett 22 siker áll, ami kettővel több, mint amennyi az őt követő Djokovicsnak és Federernek van. Ezért Nadal a legjobb a történelemben. A 22 varázslatos szám, de a leglenyűgözőbb a Roland Garroson elért 14 diadala.”

(MTI)