Billie Jean King-kupa: Nagyváradon találkozik a magyar és a román csapat

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 16:32
null
„Most Nagyváradnak van a legmodernebb csarnoka” (Fotó: Oradea Aréna)
Nagyváradon rendezi meg a Román Teniszszövetség (FRT) a Magyarország elleni Billie Jean King-kupa-mérkőzést. A tavasszal átadott, 5300 férőhelyes Oradea Arénában a román játékosok kérésére kemény borításon játsszák a playofftalálkozót.

 

„Eddig Galacon, Bukarestben, Nagyszebenben, Konstancán és Kolozsváron rendeztük a Davis-kupa- és Fed-kupa-mérkőzéseket, de íme, most Nagyváradnak van a legmodernebb csarnoka, amely bármely más európai sportcsarnokkal felveszi a versenyt. Azt mondhatom, hogy melléképületek szempontjából még a kolozsvárinál is modernebb, bármilyen világversenyt képes vendégül látni. Biztos vagyok benne, hogy a legmagasabb színvonalon rendezik meg az esemény” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek George Cosac, a FRT elnöke.

A 30 milliós költséggel felépült nagyváradi csarnok elsősorban a helyi férfi kosárcsapat otthona lesz, első eseménye is a román kosárlabda-bajnokság All Star-gálája volt. Horia Tecau, a román női teniszcsapat kapitánya három héttel a november 11-én és 12-én esedékes találkozó előtt jelöli ki csapatát, amelyben biztosan nem szerepel Simona Halep – a világranglista kilencedik helyén álló román klasszis ugyanis a US Open után bejelentette, hogy az idén már nem lép többet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik