Australian Open: a victoriai kormány nem garantálja a tornát

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.18. 09:37
null
A legutóbbi két tornát megnyerő Novak Djokovics nyolc sikerével Melbourne ura (Fotó: AFP)
Victoria állam kormánya bízik a januári Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság megrendezésében, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra.

 

„Egyelőre nem tudni, hogy a külföldi játékosoknak mennyivel az itteni versenyek előtt kell megérkezniük, de meggyőződésünk, hogy lesz Australian Open. Ugyanakkor még nem írtuk alá a szerződést az ausztrál szövetséggel” – jelentette ki Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

A tervek alapján a külföldiek már december közepén megérkeznének az országba, így lesz idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP-kupán sem.

A férfi versenysorozatot szervező ATP kedden bejelentette, hogy új kihívásokkal szembesültek az érkezési időpontot illetően, de részleteket egyelőre nem közölt.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes Rafael Nadal szerint ha a teniszezők a karantén alatt is edzhetnek, akkor nincs nagy különbség a szokásos menetrendhez képest.

„Az egyetlen negatívum az lenne, hogy a versenyek előtt 16 nappal már oda kellene utaznunk” – tette hozzá a spanyol sztár.

Az Ausztrál Teniszszövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben rendezi meg, hogy a pandémia közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt. Az elképzelés az ATP-kupába tartozó sydneyi, brisbane-i és perthi helyszínt, valamint az adelaide-i és a hobarti versenyt érinti. Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint január 18-án kezdődik Ausztráliában.

Ausztrália a lezárásokkal eredményesen védekezik a koronavírus-járvány ellen, Victoria államban csaknem három hete nem regisztráltak új fertőzöttet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik