Aus. Open: Örülök, hogy meg tudtam szorongatni egy top 20-as ellenfelet – Fucsovics

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.20. 07:23
null
Fucsovics vissza akar kerülni a top 50-be (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, magyar idő szerint péntek hajnalban Fucsovics Márton két nyert szettről kikapott Jannik Sinnertől az Australian Open 3. fordulójában. A világranglista 78. magyar játékos a vereséget követően nyilatkozott a mérkőzésről, a jövőbeli célokról és a Davis-kupáról.

„A harmadik játszmától Jannik elkezdett hiba nélkül játszani, taktikát váltott, jól szervált, és variálta a játékot” – értékelt a nyíregyházi teniszező a Tennis 4U Facebook-oldalnak.

„Ez ellen nem tudtam mit kitalálni, pedig fizikailag rendben voltam, és erősnek éreztem magam. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha így megvernek, akkor verjenek meg így, és úgy jövök le a pályáról, hogy gratulálok neki. Ezzel együtt örülök, hogy visszatértem, örülök az ausztráliai teljesítményemnek, ahol meg tudtam szorongatni egy top 20-as ellenfelet” – értékelt Fucsovics

A 30 éves magyar játékos a folytatással kapcsolatban elmondta, hogy most hazamegy és néhány napos pihenőt tart. Ezt követően jön a kondiedzés és a tenisz. A cél az, hogy visszakerüljön a top 50-be.

„Február elején jön a Davis-kupa, aminek azért is örülök, mert így plusz egy hetet otthon tudok tölteni. Nagyon szeretek hazai közönség előtt játszani, remélem, sokan kijönnek Tatabányán a franciák elleni selejtezőre. Nem mi leszünk az esélyesek, az ellenfélen lesz a nyomás, úgyhogy akár nyerhetünk is” – tette hozzá.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Jannik Sinner (olasz, 16.)–Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik