ATP-vb: Nadal szoros mérkőzésen verte Cicipaszt, és ezzel továbbjutott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.11.19. 23:50
null
Rafael Nadal ellenfele az elődöntőben Danyiil Medvegyev lesz (Fotó: AFP)
A londoni rendezésű tenisz ATP-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában a spanyol Rafael Nadal a görög Sztefanosz Cicipaszt, az orosz Andrej Rubljov az osztrák Dominic Thiemet győzte le.

Rafael Nadal három játszmában legyőzte a címvédő Sztefanosz Cicipaszt és ezzel továbbjutott az 50. ATP-világbajnokság elődöntőjébe.

A vártnál is szorosabban alakuló csata első szettjét a spanyol, a másodikat pedig a görög nyerte meg azonos arányban, egy-egy brékkel.

A harmadik szettben a korábbiaknál több hibát ejtett mindkét teniszező, Cicipasz számára viszont az már nem fért bele, hogy három adogatást is elveszítsen, ezeknek köszönhetően pedig Nadal megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott az elődöntőbe, ahol az orosz Danyiil Medvegyev lesz az ellenfele.

A csoport másik találkozóján megszerezte első vb-győzelmét Andrej Rubljov. Az orosz teniszező a korábbi két veresége miatt már a kezdés előtt tudhatta, hogy biztosan búcsúzik a tornától, de utolsó mérkőzésén két szettben legyőzte a már korábban elődöntőbe jutó osztrák ellenfelét, Dominic Thiemet.

Az első játszmában Thiem két adogatást is elveszített, Rubljov pedig 4:0-ra is vezetett – a sok hibával játszó osztrák ezt követően visszajött a meccsbe, ám már nem nagyon tudta megszorongatni riválisát.

A második felvonás jóval szorosabban alakult, majdhogynem felváltva szerezték a pontokat a játékosok, a végén viszont Rubljov sorozatban három labdamenetet is megnyert, ezzel pedig legyőzte Thiemet.

Az osztrák versenyző a londoni viadal elődöntőjében a pénteki Novak Djokovics–Alexander Zverev összecsapás győztese ellen lép majd pályára.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ, LONDON 2020 CSOPORT
Dominic Thiem (osztrák, 3.)–Andrej Rubljov (orosz, 7.) 2:6, 5:7
Rafael Nadal (spanyol, 2.)–Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.) 6:4, 4:6, 6:2

A csoport végeredménye: 1. Thiem 2 (4:3), 2. Nadal 2 (4:3), 3. Cicipasz 1 (4:5), 4. Rubljov 1 (3:4)
Az első kettő helyezett jutott az elődöntőbe. Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorolt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik