Novak Djokovics visszalépett a Roland Garrostól

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 17:08
A jobb térdével van baj... (Fotó: Getty Images)
A világelső férfi teniszező, Novak Djokovics kedd délután bejelentette, térdsérülése miatt visszalép a Roland Garros további küzdelmeitől.

 

Hétfő este a férfi teniszezők világranglistáját – még – vezető 37 éves szerb klasszis a pályán aratott győzelmet a 23. kiemelt argentin Francisco Cerúndolo fölött – Novak Djokovics újabb négy és fél órán át tartó mérkőzést nyert meg, és eddigi négy meccsén 13 óra 43 percet töltött a salakon. Egyúttal pályafutása 370. győztes mérkőzését tudta le Grand Slam-tornán, amivel lehagyta a sokáig rekorder Roger Federert a vonatkozó örökranglistán.

Djokovics Cerúndolo ellen a harmadik játszmában fájlalta a térdét, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: többször is fájdalomcsillapítót kapott a térdére a meccs alatt, sőt az orvosa azt is mondta neki, hogy megkapta a maximális adagot. A gyógyszer 30-40 perc alatt fejtette ki a hatását, ennek is köszönhetően az ötödik játszmában már fájdalom nélkül játszott, és felülmúlta argentin ellenfelét.

„Van rá esély, hogy nem folytatom a Garrost. Attól függ, milyen súlyos a sérülés. Nem az én kezemben van a döntés. A magam részéről most azt tudom mondani, hogy mindent megteszek, hogy felgyorsítsam a regenerálódási folyamatot, de igazából véve ez nem rajtam múlik. A térd az végül is az ember térde, az egyik legfontosabb ízület, amelyet nehéz igazán gyorsan »megjavítani«, nem sok mindent lehet csinálni, ha megsérül” – fogalmazott még a hétfői győzelme után Djokovics.

Kedd délutánra aztán kiderült: Djokovics jobb térdében részleges szalagszakadást szenvedett, és könnyen elképzelhető, hogy műtéti beavatkozásra is szüksége lesz, bár ezt még további vizsgálatok elvégzése után döntik el az orvosi stábjába tartozó szakemberek.

Függetlenül attól, hogy kell-e műteni a szerbet, az minimum kétséges, hogy a július 1-én kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán rajthoz áll-e, ahogy az is bizonytalan, hogy a párizsi olimpia július 27-én kezdődő teniszversenyén ott lehet-e.

Egy dolog viszont biztos: a következő világranglistán az olasz Jannik Sinner – aki éppen Djokovics visszalépése bejelentésének pillanataiban nyerte meg a bolgár Grigor Dimitrov ellen a negyeddöntőjét a Garroson, ám ettől függetlenül – megelőzi a szerbet, és pályafutása során első alkalommal áll majd a rangsor élén.

Ami pedig a Roland Garrost illeti: Djokovics visszalépésével eldőlt, hogy a negyeddöntőben rá váró Casper Ruud játék nélkül kerül be az elődöntőbe, így a norvég már csak egy lépésre van attól, hogy sorozatban harmadszor is döntőt játszhasson a salakpályás Grand Slam-tornán.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS (salak, 53 478 000 euró)
EGYES, 4. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
FÉRFIAK
Djokovics (szerb, 1.)–Cerúndolo (argentin, 23.) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3

 

Cikkünk frissül!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik