Négy földrészről több mint 300 résztvevőt várnak a budapesti orvostenisz vb-re

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 13:36
Fotó: Semmelweis Egyetem/Facebook
Négy földrészről több mint 300 orvost és fogorvost várnak a július 27. és augusztus 2. között Budapesten rendezendő 53. orvosi tenisz világbajnokságra.


A főszervező Semmelweis Egyetem hétfői rendezvényén Merkely Béla rektor kiemelte: az egyetem számára különösen fontos az egészséges életmód és az egészségmegőrzés, ezért mindig is nagy hangsúlyt fektettek a hallgatói és a dolgozói sportéletre, valamint arra, hogy az orvosok a hivatásuk gyakorlása mellett rendszeresen sportoljanak.

„A sport az egészségmegőrzés mellett a csapatmunkára és kitartásra is megtanít, ezek az orvosok számára is kulcsfontosságúak” – fogalmazott Merkely Béla, aki elmondta, hogy a résztvevők egyharmada lesz nő, a magyar orvosok pedig 50 versenyzővel képviseltetik magukat a világbajnokságon, amelynek mérkőzéseit a Park Teniszklubban, illetve a Muskétás Teniszcentrumban rendezik.

A rektor elárulta, hogy a vb-n párosban ő maga is elindul, partnere Bondár Gábor lesz, aki az 1986-os világbajnokságon férfi egyesben megnyerte a nyílt kategóriát. Hozzátette, hogy csapatversenyt is tartanak, és reméli, hogy ebben a kategóriában a magyar válogatott bejut a legjobb négy közé.

A budapesti vb sikeres lebonyolítása érdekében a Semmelweis Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Magyar Teniszszövetséggel (MTSZ), valamint a Magyar Orvos Teniszezők Társaságával. A szerződést Merkely Béla rektor, valamint Sütő Csilla, az MTSZ főtitkára írta alá. A sportvezető beszédében emlékeztetett rá, hogy Budapest 1990 és 1998 után idén harmadik alkalommal adhat otthont a nemzetközi sporteseménynek, amelyhez az MTSZ biztosítja a sportszakmai hátteret.

Elhangzott, hogy a világbajnokság kísérő programjaként július 29-én angol nyelvű tudományos konferenciát szerveznek sportkardiológia témakörben a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, többek között neves olasz, osztrák és magyar előadók részvételével.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik