Marozsán az első körben búcsúzott Eastbourne-ben

Vágólapra másolva!
2024.06.24. 18:57
Marozsán Fábián nem tudott meccset nyerni Eastbourne-ben (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián az 1. fordulóban kiesett az angliai Eastbourne-ben zajló füves pályás tenisztorna 812 ezer euró összdíjazású férfiversenyében, miután két szettben kikapott az ausztrál Aleksandar Vukictól.

 

A világranglistán 45. magyar eredetileg a német Dominik Koepferrel találkozott volna – akitől kikapott februárban a tatabányai Davis-kupa-selejtezőben  –, ám az ellenfél nem sokkal a rajt előtt sérülés miatt visszalépett. A helyére szerencsés vesztesként az ausztrál Aleksandar Vukic került, aki 81. az ATP-rangsorban.

Első összecsapásukon a 24 éves Marozsán Fábián rögtön elvesztette az adogatását, majd elszalasztott két bréklabdát, és 4:2-nél ismét elbukta a szerváját. Ez sorsdöntőnek bizonyult, a montenegrói származású rivális 28 perc elteltével szettelőnybe került. A folytatás sem alakult biztatóbban a Hajdúszoboszló SE teniszezője számára, aki 1:1-nél került brékhátrányba, Vukic innen pedig már végigvitte előnyét, és 61 perc alatt megnyerte az összecsapást.

„Jól mentek az edzések itt, Eastbourne-ben is, még a beütésnél is jól éreztem magamat, nem értem, mi történt a pályán” – kezdte nyilatkozatát menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán. „Előzetesen valamelyest még örültem is neki, hogy nem Koepferrel játszom, hiszen balkezes, amit nem szeretek, és kemény pályán, a téli Davis-kupa-fordulóban ki is kaptam tőle. Azt nem gondoltam, hogy Vukic könnyű ellenfél, az elmúlt két hétben elég jó meccsei voltak füves pályán, ráadásul a selejtező miatt itt is volt már két mérkőzése, de úgy éreztem, lehet sanszom ellene. Ezt a vereséget pofonként élem meg, főleg, mivel múlt héten két remek találkozót vívtam” – fejtette ki.

A mérkőzésről elmondta, ezúttal nem jöttek úgy az adogatásai, mint Halléban, ellenfele pedig jól játszott. Nem volt képes akkora ellenállást kifejteni, amivel hibára kényszerítette volna, és nem tudja, mi volt az oka annak, hogy engedte Vukicnak, hogy a saját játékát hozza.

„Most az utazóedzőm, Hajdusik Roman van velem, hamarosan leülünk átbeszélni a tanulságokat” – tette hozzá.

A múlt héten Halléban a világelső Jannik Sinnerrel szemben alulmaradó Marozsán legközelebb az egy hét múlva kezdődő wimbledoni bajnokságon versenyez.

ATP 250-ES TORNA, EASTBOURNE (812 ezer euró, fű)
EGYES, 1. FORDULÓ (a nyolcaddöntőbe jutásért)
Aleksandar Vukic (ausztrál)–Marozsán Fábián 6:2, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik