Australian Open: Zverev négy szettben legyőzte Alcarazt, készülhet Medvegyev ellen a döntőbe jutásért

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 15:30
Zverev négy év után elődöntős újra az AusOpenen (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének utolsó negyeddöntőjében a hatodik kiemelt Alexander Zverev 6:1, 6:3, 6:7, 6:4-re legyőzte a második kiemelt Carlos Alcarazt, így 2020 után ismét játszhat a döntőbe jutásért az év első Grand Slam-tornáján.

 

Az Australian Open szerdai játéknapjának végére maradt az utolsó negyeddöntő, amely Danyiil Medvegyev számára hivatott ellenfelet találni – a meccs előtti általános vélekedés alapján mondhatjuk, Carlos Alcaraz számított az esélyesebbnek. 

Ehhez képest Zverev úgy húzott el pillanatok alatt 3:0-ra az első játszmában, hogy a spanyol mindössze két pontot szerzett – első adogatójátékát például semmire veszítette el. A negyedik játékban nagy nehezen hozta a szervajátékát Alcaraz, ám a kíméletlenül játszó német nem engedett neki több játékot az első szettben: 29 perc, 6:1. Mindkettő meglepetés.

A spanyol kiválóság játéka a folytatásban sem igazán javult, továbbra is rengeteg ki nem kényszerített hibával, pocsékul szerválva játszott, igaz, ekkor már legalább 3:3-ig tartotta magát, s csak utána veszítette el az adogatását – kétszer is, így aztán Zverev 43 perc alatt ezt a játékot is zsebre vágta, s nem egész 75 perccel a mérkőzés kezdete után a győzelem kapujába került.

A harmadik játszmában viszont először a meccs során megingott a német. Na, nem a szett elején, akkor ugyanis még a korábbi magabiztos játékát mutatva brékelte 2:1-nél a spanyolt, hanem 5:3-nál, amikor a mérkőzésért adogatott: Alcaraz szinte a semmiből remek fogadójátékot rántott elő, és a meccs során először elvette Zverev adogatójátékát, majd a 6:6 után kezdődő rövidítésben az első elvesztett adogatása után már nem engedett több pontot a németnek, s 0–2-ről zsinórban hét pontot nyerve 62 perc alatt szépített.

Gyors brékváltással indult a negyedik szett, előbb Zverev, majd Alcaraz használta ki második fogadóelőnyét, ám a folytatásban újabb bréklabdát egy ideig nem láthatott a közönség, ám remek játékot igen: mindketten szép labdamenetek végén hozták a pontokat, aztán 4:4 után a német két bréklabdához jutott és már az elsőt ki is használva, újfent a meccsért adogathatott. Csakhogy míg a harmadik játszmában Alcaraz brékelni tudott, most már a német nem engedte ki a kezéből az esélyt, és valamivel több mint három óra játék után egy ásszal felérő szervával lezárta a meccset, így 2020 után ismét bejutott az elődöntőbe az Australian Openen, amelyben Danyiil Medvegyev lesz az ellenfele.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (86 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Zverev (német, 6.)–Alcaraz (spanyol, 2.) 6:1, 6:3, 6:7, 6:4
KORÁBBAN
Medvegyev (orosz, 3.)–Hurkacz (lengyel, 9.) 7:6 (7–4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik