Arina Szabalenka megvédte a címét Ausztráliában!

Vágólapra másolva!
2024.01.27. 09:27
AFPKönnyed címvédés
Az Australian Open női egyes döntőjében a kínai Cseng Csin-Vennek nem sok esélye volt a fehérorosz Arina Szabalenka ellen, 6:3, 6:2-re kikapott a címvédőtől, 1 óra és 16 perc alatt.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Cseng Csin-Ven (kínai)–Arina Szabalenka (fehérorosz) 3:6, 2:6 

Pazar és figyelemre méltó teljesítményt nyújtott ezen a tornán a kínai Cseng Csin-Ven, de az nem lehetett kérdés a döntő előtt, hogy a meccs esélyese Arina Szabalenka. A fehérorosz teniszező jó ideje ott van a világelitben, de a csúcsra először 2023-ban ért fel, éppen itt, Ausztráliában, amikor megnyerte élete első Grand Slam-tornáját. Nos, azt a sikert a Roland Garroson és Wimbledonban is egy elődöntő követte, majd a US Openen a fináléban kapott ki Coco Gaufftól.   

Szabalenka és Cseng Csin-ven a meccs kezdete előtt (Fotó: AFP)



Aztán jött ez a torna, az Australian Open, amit szettveszteség nélkül (!) húzott be Szabalenka, elképesztően domináns játékkal. Utóbbit a döntőben is hozta: az első szettet Cseng Csin-Ven remek adogatójátéka ellenére is 6:3-ra nyerte, majd a második játszmában teljesen felőrölte ellenfelét és 6:2-vel lezárta a meccset.  

Szabalenka így már kétszeres Grand Slam-győztesnek vallhatja magát, s formáját elnézve az sem lenne meglepetés, ha az év többi GS-versenyén is találkoznánk vele a döntőben – noha a kemény az ő kedvenc borítása.  

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik