Tenisz: Fucsovics szettelőnyről kapott ki Zverevtől Párizsban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.31. 14:02
null
Nagy csatában maradt alul Fucsovics Zverevvel szemben (Fotó: Getty Images)
Az első fordulóban búcsúzott a párizsi 1000-es tornától Fucsovics Márton, miután három szettben, szettelőnyről kikapott a 10. helyen kiemelt Alexander Zverevtől.

Szorosan alakult az első játszma, mindkét versenyző hibátlanul hozta az adogatását egészen 5:4-ig, amikor megvillant Fucsovics. A 32 éves magyar versenyző semmire brékelte le a világranglista 9. helyén álló Zverevet, s ezzel szettelőnybe került.

A második játszma is hasonló menetben zajlott, az első három játékban ráadásul rendre semmire hozták adogatásaikat a felek. 4:4-nél Zverev két bréklabdához jutott, de Fucsovics mindkettőt hárította, majd behúzta a játékot is, így egy brékre került a győzelemtől. Zverevet azonban kemény fából faragták, s semmire hozta az adogatását, így folytatódott a kiélezett csata. Ezután viszont összejött a németnek az, amit Fucsovics korábban nagy csatában megakadályozott: elvette a magyar adogatását, s egy lépésre került a szett megnyerésétől. Ez be is következett, miután Zverev semmire hozta az adogatását, miközben Fucsovicsnak semmi sem akart összejönni.

A harmadik, döntő játszma nem indult jól Fucsovics számára, miután nagy küzdelem után brékelte őt Zverev. Ezt jól reagálta le a magyar versenyző, s visszabrékelte német riválisát. Fucsovics ezután óriási csatában megakadályozta Zverev újabb brékjét, sikeresen hozni tudta az adogatását. A patthelyzet 4:4-nél változott meg, amikor Zverev előbb visszajött 40:15-ről, majd Fucsovics előnyét is kivédekezte – végül a brék is összejött a németnek, aki a mérkőzésért szerválhatott. Innen már nem volt visszaút, első meccslabdáját még kiütötte a német, de a másodikat értékesítette, így ő jutott tovább a következő körbe, amelyben az Ugo Humbert–Marcos Giron meccs győztesével fog összecsapni.

TENISZ
ATP PÁRIZS (5.7millió euró, kemény pálya)
Zverev (német, 10.)
–Fucsovics 4:6, 7:5, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik