US Open: Fucsovics visszavágott Kordának

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 01:24
null
Fucsovics öt játszma után örülhetett (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének első fordulójában a világranglista 57. helyén álló Fucsovics Márton a világranglista 31. helyén álló, egyben a torna 31. kiemeltje, Sebastian Korda ellen döntő játszmában visszavágott a múlt heti winston-salemi vereségért, és bejutott a legjobb 64 közé.

TENISZ
US OPEN (kemény pálya, 65 millió amerikai dollár)
1. FORDULÓ

FÉRFIAK
Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6, 4:6, 7:6, 4:6, 6:4

Várható volt, hogy nagy csatát hoz majd Fucsovics Márton összecsapása, hiszen a magyar éljátékost fűthette a vágy, hogy visszavágjon Sebastian Kordának a múlt héten a winston-salemi tornán elszenvedett vereségért.

Az első játszmában mindketten végig stabil adogatójátékot mutattak be, bréklabdáig csak az amerikai jutott, ám Fucsovics mindkettőt hárította a 11. játékban, így végül rövidítés döntött. Ebben a nyíregyházi születésű teniszező bizonyult jobbnak, s végig vezetve ellenfele utolsó két adogatását elvéve nyerte azt meg.

A második felvonásban Korda az első alkalommal elvette Fucsovics szerváját, a szett közepén aztán mindketten brékelték a másikat. A nyolcadik játékban Fucsovics adogatóként hárított egy bréklabdát, majd 5:3-nál ledolgozta a hátrányát, ám Korda a 10. játékban ismét brékelni tudta a magyart, ezzel pedig egyenlített.

A harmadik játszma mindössze egyetlen fogadóelőnyt hozott, ezt Fucsovics hagyta parlagon a szett közepén, s mivel mindketten ismét stabilan adogattak, ez a játékrész is rövidítésben dőlt el, amelyben Fucsovics ellenállhatatlanul teniszezett, s miután az első hat pontot megnyerte, már nem jelentett gondot lezárnia a szettet.

A negyedikben aztán megint elvesztette az első adogatójátékát a magyar fiú, sejthető volt, hogy ez nem sok jót jelent a továbbiakra nézve a kiválóan szerváló amerikai ellen – aki ekkor sorozatban 15 adogatópontot nyert meg, amivel meg is alapozta, hogy 6:4-re vigye a játszmát.

A döntő szettben már egyre jobban lehetett érezni, hogy fáradnak a felek, egyre hosszabbak lettek a játékok, ám továbbra is mindketten hozták a saját szerváikat. Egészen a 10. játékig, amikor némileg váratlanul Korda addig kiváló adogatójátéka nem működött olyan hatékonyan, s Fucsovics két bréklabdához jutott. Az elsőt az amerikai ugyan még hárítani tudta, a másodikat viszont már nem, így Fucsovics Márton pályafutása során harmadszor jutott a legjobb 64 közé a US Openen.

A közel 350 labdamenetet hozó, 4 óra 27 percig tartó találkozón egyébként Fucsovics héttel kevesebb pontot nyert meg, mint Korda, és kevesebb nyerőt is ütött ellenfelénél, ennek ellenére mégis ő készülhet a szabadkártyával induló, japán származású, ausztrál színekben szereplő 22 éves Rinky Hijikata ellen, a minden bizonnyal szerdán sorra kerülő második fordulós meccsre.

A mérkőzés élő közvetítése ide kattintva olvasható.

FUCSOVICS ÖRÖME A GYŐZELEM UTÁN


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik