Tenisz: nem lehetek mindig tökéletes – Iga Swiatek

Vágólapra másolva!
2023.02.14. 13:07
null
Swiatek csak a következő lépésre koncentrál (Fotó: Getty Images)
A dohai kemény pályás női tenisztornán címvédőként szereplő világelső, Iga Swiatek azt mondta: próbál a földön maradni és elfogadni, hogy nem lehet mindig tökéletes.


A lengyel játékos arra reagált, hogy favoritként már a nyolcaddöntőben búcsúzott az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A későbbi döntős, wimbledoni bajnok kazah Jelena Ribakina győzte le őt két szettben.

„Összpontosítanom kell arra, hogy lejjebb vigyem az elvárásaimat és ne várjam magamtól mindig, minden körülmények között a tökéletes játékot”
– fogalmazott a 21 éves teniszező, aki tavaly sorozatban 37 győzelmet aratott, s a Roland Garros és a US Open mellett nyert Dohában, Indian Wellsben, Miamiban, Stuttgartban, Rómában és San Diegóban is.

„Az előző szezon nagyon furcsa volt és egy kicsit össze is zavart fejben. Szerettem volna visszatérni ahhoz, hogy két lábbal álljak a földön, a kemény munkára fókuszáljak és arra, hogy mit kell tennem a pályán” – nyilatkozott Swiatek.

„Szerintem sikerült. Úgy érzem, tudok a technikára koncentrálni és fejlődni.”


A dohai tornával kapcsolatban hangsúlyozta: ezt sem úgy kezdi, hogy ő a címvédő.

„Úgy akarom kezdeni ezt a versenyt, mint bármelyik másik játékos. Mindannyian ugyanarról a pontról indulunk. Sok meccset kell megnyerni, sok akadályt leküzdeni és én csak a következő lépésre akarok összpontosítani” – mondta a világranglista-vezető, aki első kiemeltként a második fordulóban, a 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik