Tenisz: Gálfit kedden tesztelik újra a melbourne-i karanténban

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 17:52
null
Mindenképpen főtáblára jutna az Australian Openen Gálfi Dalma (Fotó: Dömötör Csaba)
Enyhe, náthaszerű tünetei vannak a koronavírusos Gálfi Dalmának, aki az ausztrál nyílt teniszbajnokságra, illetve annak felvezető tornájára érkezett Melbourne-be.

 

A világranglistán 122. játékos a szövetség honlapján elmondta, nem lepődött meg a pozitív teszten, mivel a dubaji átszállást követően már a szokásosnál fáradtabbnak érezte magát, a hotelbe érve pedig náthaszerű tünetei voltak. Az ausztrál házigazdák a szabályoknak megfelelően karantént rendeltek el számára, majd átvitték egy olyan szállodába, ahol nagyobb, teraszos szobát kapott.

„Nagyon kedvesek velem, minden nap felhívnak, és megkérdezik mire van szükségem. De miután egészen jól érzem magam, csak azt szeretném, hogy mielőbb vége legyen a karanténnak, és visszatérhessek a pályára" – mondta a balatonfüredi sportoló, akit kedden tesztelnek újra.

A 23 éves Gálfi hozzátette, nyugalmi állapotban normális a pulzusa, ami mindenképpen jó jel.

„Egyedül az erőnlétem miatt aggódom, biztosan veszítek belőle, minél tovább tart ez a bezártság, annál többet. Én is indultam volna az e heti melbourne-i WTA-tornán, abból már semmi nem lesz, de azért jöttem, hogy feljussak az Australian Open főtáblájára, ebből a tervemből nem is szeretnék engedni" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik