Fed-kupa: Babos Tímea szerint a játékkal nincs gond

KLEIN RON (TALLINN)KLEIN RON (TALLINN)
Vágólapra másolva!
2017.02.08. 20:51
null
Gálfi Dalma, Bukta Ágnes, Babos Tímea és Stollár Fanny (balról jobbra) képviseli a magyar színeket Tallinnban<br />(Fotó: babostimea.hu)
Babos Tímea szerint a hozzáállásán kell javítania, és örömmel lép pályára a magyar válogatottért Tallinnban.


– Négy egyéni mérkőzés, négy vereség az idei mérlege. Hogyan viseli?
– Nem volt egyszerű a szezon kezdete, az biztos – felelte Tallinnban Babos Tímea, aki a magyar válogatottban szerepel a Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjában. – A szentpétervári versenyen Roberta Vinci ellen már sokkal jobban játszottam, az egy nagyszerű meccs volt, jó kiindulási pont az Australian Open után.

– Változtatott az edzéseken?
– Nem hiszem, hogy változtatnom kellene a felkészülésemben, tényleg nagyon jól sikerült az alapozás decemberben. Volt néhány technikai változtatás, nyilván több idő kell, hogy ezek működjenek. Inkább a hozzáállásomon kell javítani.

– Vagyis?
– Sokkal pozitívabbnak kell lennem, el kell fogadnom az esetleges hibákat, és élvezni a játékot. Ezen próbálok változtatni, nagyon odafigyelek rá.

– Milyen újra a válogatottban szerepelni?
– Örülök, hogy itt lehetek a csapatban, mindig felemelő érzés felvenni a magyar melegítőt. Jó, hogy sorozatban tudok majd mérkőzéseket játszani, a Fed-kupában többnyire jól szerepeltem, nagy párharcokat nyertem meg, remélem, ez az idén is így lesz.

– Lehet, hogy három nap alatt hat találkozón kell pályára lépnie. Bírni fogja?
– Nagyon jó fizikai állapotban vagyok, szóval ennek én kifejezetten örülök, bírni fogom.

– És hogyan alakult az észtországi munka a héten?
– Sokat készültem a lányokkal és egyedül is, külön a fizikai edzéseimet is folyamatosan csináltam, igyekeztem formában maradni, a teniszben pedig javulni, bár tényleg nem hiszem, hogy ezzel olyan nagy probléma lenne. Jól sikerült ez a pár nap, úgy érzem, készen állunk a bosnyákok elleni mérkőzésre.

– Ismét önnek kell vezetnie a csapatot.
– Az elmúlt négy-öt évben már ez volt a jellemző, én voltam az egyes játékos, rajtam volt a legnagyobb nyomás. Hozzászoktam már, így telt a juniorkorom is. Megbirkózom ezzel a feladattal, sőt, kifejezetten örülök neki, hogy néhány napig ismét a csapatért játszhatok, és nem csak önmagamért.

Ha kíváncsi arra, mit gondol az esélyekről Juhász Gábor szövetségi kapitány, hogyan küzdi le az észtországi hideget a tallinni buszsofőr, és milyen összeállításban játszik a magyar válogatott a Fed-kupában, keresse a csütörtöki Nemzeti Sportot! Jó, utóbbiról egy kis részlet: a két egyéni mérkőzésen Babos Tímea és Gálfi Dalma lép majd pályára magyar idő szerint kilenc órától kezdődő Bosznia-Hercegovina elleni párharcban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik