Tenisz: „Sarapova elvesztette élete mérkőzését” – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 12:48
A nemzetközi sajtó döbbenten fogadta, hogy Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője hétfőn bejelentette, pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon.

OROSZORSZÁG
Szport-Ekszpressz:
„Nehéz felfogni a történteket. Nem arra gondolunk, hogy a világsztárról és közönségkedvencről kiderült, hogy tiltott szerrel élt, hanem sokkal inkább arra, hogy a teljesen haszontalan és semmi előnyt nem biztosító meldoniummal bukott le. Sokkoló az is, hogy a játékos nem vette észre azt, hogy betiltották a készítményt. Sarapova hangsúlyozta, nem így akarja befejezni karrierjét. Mi sem szeretnénk ezt, ezért azt kívánjuk, hogy a lehető leggyorsabban térjen vissza a pályára.” OROSZORSZÁG
Szport-Ekszpressz:
„Nehéz felfogni a történteket. Nem arra gondolunk, hogy a világsztárról és közönségkedvencről kiderült, hogy tiltott szerrel élt, hanem sokkal inkább arra, hogy a teljesen haszontalan és semmi előnyt nem biztosító meldoniummal bukott le. Sokkoló az is, hogy a játékos nem vette észre azt, hogy betiltották a készítményt. Sarapova hangsúlyozta, nem így akarja befejezni karrierjét. Mi sem szeretnénk ezt, ezért azt kívánjuk, hogy a lehető leggyorsabban térjen vissza a pályára.”

OLASZORSZÁG
La Repubblica:
„Marija, milyen csúnya meccs! Visszafogott fekete ruha, távolba meredő pillantás, összekulcsolt karok: egy másodosztályú Los Angeles-i hotel szomorú konferenciatermében Sarapova elvesztette élete mérkőzését. A világ romokban hever – nemcsak az övé, hanem a teniszvilág is.”

Corriere della Sera:
„A címlapok sztárja még sosem volt ilyen gyűrött. Gyanús sietséggel hozták össze és élőben közvetítették a szibériai születésű teniszező szomorú pillanatát, aki a legszégyenletesebben szennyezte be magát: doppinggal. Lemállott a smink, amelyet Hollywood készített a bevándorolt orosz játékosnak, aki élete lehetőségét kapta meg az USA-tól. A teniszpályán kiszámítható és robotszerű, most azonban az igazi élettel kell megküzdenie.”

ANGLIA
Times:
„Nagy csapás lenne, ha Sarapova hitelét vesztetten, a nehezen felépített imázst lerombolva hagyná el a sportvilágot. Annyi bizonyos, hogy ez az egyedülálló nő, aki végigküzdötte az életét, nem fogja ellenállás nélkül elveszteni a szívekért és lelkekért vívott csatát.”

Daily Mail:
„A pozitív teszt igazi katasztrófa a tenisz számára. A sporttörténelem egyik legnagyobb sztárját felfüggesztették, és hírnevén örökre csorba esett.”

ROMÁNIA
Gazeta Sporturilor:
„Mennyi a hazugság, mennyi az igazság? Mit esznek Oroszországban? Marija azt akarja bemagyarázni, hogy nincs egy csapata, amelyik a tenisz egyik legbonyolultabb témájával foglalkozik, az antidopping-előírásokkal? Mit várhatunk a világranglista 500. helyezettjétől, ha a világ leggazdagabb játékosa a véletlenre bízza a doppingellenes küzdelmet?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik