Tenisz: legyőzte Nadalt, a csókbetegség meg őt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 23:20
null
Robin Söderling egy 2012-es sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását a 31 éves svéd teniszező, Robin Söderling, aki legjobb helyezéseként 2010. november 15-én a negyedik helyen állt a férfiteniszezők ATP-világranglistáján.

 



„Mostanra ismertem fel végleg, és fogadtam el, hogy már nem leszek képes úgy teniszezni, ahogyan szeretnék. Ezért úgy döntöttem, hogy profi karrieremnek véget vetek – mondta Söderling. – A 2011-es svéd torna előtt rosszul lettem, levert a mirigyláz. Mivel nem voltam tisztában a betegség súlyosságával és következményeivel, elkövettem azt a hibát, hogy nem álltam le. A betegség aztán legyűrt, volt olyan időszak, amikor az ágyat sem tudtam elhagyni, és meggátolt abban, hogy százszázalékos állapotban visszatérjek. Az utóbbi években javult az állapotom, de nem annyit, hogy a versenysport magas követelményeinek megfeleljek.”

Söderling igazi terepe a salak volt, a Roland Garroson kétszer jutott be a döntőbe – más Grand Slam-tornán elődöntőt sem játszhatott –, 2009-ben a 4. fordulóban a salakkirályt, Rafael Nadalt győzte le. Az akkor már négyszeres RG-első spanyolnak az volt az első veresége Párizsban. Azt követően idén kapott ki ismét, Novak Djokovicstól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik