Tenisz: Fucsovics remekül kezdett, de nincs újabb bravúr

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 17:51
null
Fucsovics Márton pályafutása második ATP-főtábláján a második fordulóig jutott (Fotó: NS-archív, Pozsonyi Zita)
A metzi férfi tenisztorna 2. fordulójában a világranglista 239. helyén álló Fucsovics Márton szettelőnyről kikapott a német Tobias Kamkétól.

 

Fucsovics számára nagyszerűen alakult eddig a metzi torna, hiszen a selejtezőből főtáblára jutva az első fordulóban két szettben legyőzte a nála 200 hellyel előrébb rangsorolt (39.) Jérémy Chardyt, aki a viadal hetedik kiemeltje volt.

BABOS: EGY VERESÉG, EGY SIKER

Babos Tímea a kínai Kantonban zajló női tenisztorna második fordulójában két szoros játszma után az egyes 2. fordulójában vereséget szenvedett a hazai pályán játszó Cseng Csiétől.

A magyar játékos párosban viszont a fehérorosz Olga Govorcovával vigasztalódhatott a torna 1. fordulójában.

A mostani ellenfél „csak” 159 hellyel előzte meg a 21 éves magyart a világranglistán (80.), de így is esélyesebb volt.

A két játékos eddig még egyszer sem találkozott ATP-viadalon, ami nem meglepő, tekintve, hogy Fucsovicsnak ez mindössze a második főtáblás szereplése karrierje során.

Az előzmények ellenére a magyar játékos kezdett jobban, simán megnyert adogatása után egyből elvette Kamkéét, majd ismételni tudott, így villámgyorsan 4:0-ra ellépett. Ekkor a német visszabrékelt, de egy maratoni gém végén Fucsovics az 5. fogadóesélyével már élt, így a szettért adogatott, és az első adandó alkalommal be is húzta, mindössze 28 percnyi játék után (6:1).

A második felvonás elején 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Fucsovics bréklabdához jutott, és el is vette Kamke adogatását. Előnyét azonban nem tudta megtartani, egy hihetetlenül hosszú, 20 labdamenetet hozó szervajáték során a negyedik fogadóesélyt már nem tudta hárítani (3:3). Ez döntőnek bizonyult, hiszen a simán elveszített fogadójáték után Kamke ismét brékelni tudott, és 5:3-nál kiszerválta a döntő szettet (3:6).

A harmadik játszma elején ismét 2:2 után következett be az első brék, de ez ezúttal a német nevéhez fűződött, és bár Fucsovics egyből visszavehette volna a gémet, nem járt sikerrel, és végül 6:2-re elbukta a játszmát.

Kamke ellenfele a következő körben az első helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga lesz.

ATP 250-ES TORNA, METZ (410 200 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ

Berlocq (argentin)–Vesely (cseh) 6:3, 6:4
Olivetti (francia)–Zverev (német) 7:5, 7:6
Mahut (francia)–L. Mayer (argentin) 7:6, 6:4
Becker (német)–Paire (francia, 5.) 6:3, 7:5
EGYES, 2. FORDULÓ
Kamke (német)–Fucsovics 1:6, 6:3, 6:2
Querrey (amerikai, 6.)–Mathieu (francia) 6:2-nél Mathieu feladta
Tsonga (francia, 1.)–Roger-Vasselin (francia) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik